U trendu

Zaboravila vas otkako ima dečka (2)

Kada vaša najbolja drugarica nađe dečka, naročito ako joj je to prvi dečko, nastaje potpuno nova situacija i u vašem životu – osoba za koju ste navikli da ste s njom maltene kao sa sijamskom bliznakinjom odjednom vas više ne primećuje jer joj je svaka budna misao o njenom divnom i predivnom dečku (ne bi vas čudilo da sve vreme i sanja o njemu).
Srećom – ne samo po vas, nego i po opstanak ljudskog roda – ovakvo stanje potpune „zablentavljenosti“ je privremeno. Malo-pomalo, sposobnost razmišljanja o još nečemu i još nekome osim voljene osobe se vraća, pa će vas se tako i drugarica pre ili kasnije setiti (ne, ne tek onda kad raskine). Imajte strpljenja, ako ikako možete, sačekajte da se njena „zablentavljenost“ malčice ublaži. I imajte razumevanja. Ako vam je stvarno dobra drugarica, jednom kad ponovo bude u stanju da vas se seti, osećaće se užasno neprijatno što vas je tako zanemarila – tada bi bilo lepo pokazati da se ne ljutite na nju (bar ne mnogo), da je razumete, i nastaviti da se družite s njom. Biće vam zahvalna na tome, a i vama će jednog dana dobro doći njeno razumevanje kada se i vama desi ono što se desilo njoj, da se toliko ludo zaljubite u nekog da ni na koga drugog niste u stanju da mislite.
Čini vam se da drugaričina početna zaljubljenost malčice popušta, ali ona i dalje sve vreme provodi s dečkom, ili vas povremeno viđa, nakratko, a i tada uglavnom priča o njemu? Probajte da se ne ljutite na drugaricu, naročito ne ako joj je to prvi dečko – njoj je sve to novo, još uvek ne zna kako bi tačno trebalo da se ponaša, ni kako da rasporedi vreme (verovatno žali što ne može da se podeli na nekoliko osoba, pa jedna da bude s dečkom, druga s vama, treća da se „bakće“ sa školom…). Bez vređanja i optuživanja, recite joj da jako cenite vaše prijateljstvo i pokušajte da joj opišete kako se osećate kad je ne viđate skoro uopšte i/ili kad ne možete da s njom pričate ni o čemu, nego samo slušate o njenom dečku. Opet, imajte strpljenja dok ona uči kako da se organizuje i kako da rasporedi vreme da bi bila i s vama i s dečkom – i setite se da će i vama takvo strpljenje s njene strane dobro doći kada se nađete u sličnoj situaciji.
Srećno – i strpljivo!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.