U trendu

Završena nova knjiga o Hariju Poteru

Dž. K. Rouling (J. K. Rowling) nedavno je izgovorila reči koje je svaki tinejdžer širom sveta želeo da čuje. Peta knjiga iz serijala o malom čarobnjaku Hariju Poteru – „Order of The Phoenix“, konačno je gotova.

Autorka je izjavila da je veoma zadovoljna romanom koji sadrži 38 poglavlja. Nova knjiga je od četvrtog dela – „Harry Potter and The Goblet of Fire“ – duža za čitavo poglavlje. Roulingova je u poslednjih nekoliko meseci pronašla vremena da se potpuno posveti pisanju. Naime, spisateljica je u drugom stanju i izjavila je da joj je posebno prijalo stvaranje nove knjige.

Poznato je da su filmovi o Hariju Poteru napravljeni tako da što vernije odslikavaju sam roman. Džoan Rouling, po rečima režisera Krisa Kolumbusa, ima veliku ulogu u snimanju filmova. Ona ima toliko beležaka i crteža o likovima iz knjige da je njen doprinos procesu stvaranja filma neprocenjiv. Mnoge njene zabeleške i misli o junacima nisu mogle stati u jedan roman, što umnogome objašnjava dugotrajan proces pisanja dela o Hariju Poteru.

Iako je knjiga završena, Roulingova kaže da delo zahteva još malo dorađivanja i poslednjeg „glancanja“. Dugo iščekivani roman najverovatnije će stići u knjižare u sledećih pet meseci. Drugi film iz serijala o Hariju Poteru – „Hari Poter i odaja tajni“ („Harry Potter and The Chamber of Secrets“), pojaviće se u američkim bioskopima 15. novembra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.