najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Želite čvrstu zadnjicu?

Jedna od stvari koje devojkama najčešće smetaju u njihovom sopstvenom izgledu jeste njihova zadnjica. Uglavnom je smatraju prevelikom i premekanom i žele da im zadnjica bude čvrsta. Porede sebe s fotografijama premršavih manekenki i glumica, pa zaključe da im, između ostalog, guza nije dovoljno atraktivna (naravno, zaboraviće na ne baš malu zadnjicu Dženifer Lopez, po nekim anketama i dalje jedne od najprivlačnijih i najpoželjnijih žena sveta) i počnu s dijetom i vežbama da bi to popravile. Ako i vi želite da vam zadnjica bude čvršća, evo kako da to postignete.

Pre nego što počnemo sa savetima, da vas podsetimo da ako želite da vam zadnjica bude čvrsta zato da biste se više dopadale dečacima, gubite vreme. Dečacima se vaša guza najverovatnije dopada baš takva kakva je – oni ne vole kada devojka ima zadnjicu malu i čvrstu kao dečak. Da vas podsetimo na još nešto: potpuno je normalno da zadnjica devojke bude veća i mekša od muške zadnjice; u principu, jedino ako imate veći problem s viškom kilograma, verovatno je da vam je i guza (zajedno s ostatkom tela) prevelika. Sve je to lepo i krasno, ali vi svejedno želite da smanjite i učvrstite svoju guzu? Važi. Nećemo vam preporučiti ništa nezdravo.

Za učvršćivanje guze nisu vam potrebne nikakve komplikovane vežbe; najefikasniji su dobri stari čučnjevi. Ako želite da pored zadnjice zategnete i butine, izvodite uobičajenu varijantu čučnjeva (ruke ispred tela radi držanja ravnoteže, leđa prava, čučnete, ustanete, čučnete, ustanete, tri puta po deset takvih čučnjeva). Ukoliko želite da se koncentrišete baš na guzu, čučnite, naslonite ruke na kolena, raširite laktove, noge neka vam budu raširene koliko je to moguće, bedra paralelna s podom, stopala usmerena u stranu, leđa prava. Polako spuštajte telo nadole, zadržite se nekoliko sekundi u nižem položaju, onda se odgurnite na kolenima nekoliko centimetara naviše. Tri serije od deset ponavljanja, svakog dana.

Jedan od razloga „mekane guze“ je i što svi previše sedimo – ali mišiće zadnjice možete vežbati i dok sedite (u školi, u autobusu, kod kuće, u kolima…). Grčenjem zategnite mišiće zadnjice, držite tako nekoliko trenutaka, pa ih opustite. Tako bar 20 puta u toku dana. Pazite samo da se na času ne koncentrišete suviše na vežbanje mišića guze, pa da ne možete da pratite šta profesor priča.

Još nešto: ishrana. Izbegavajte brzu fabričku hranu (različiti keksići, čips i slično) – ona sadrži dosta rafinisanih šećera i masti, koji vam usporavaju cirkulaciju i doprinose tome da se otpadna tečnost zadržava u vašim tkivima, a to dovodi do ne baš atraktivnog izgleda zadnjice.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike