U trendu

Želite da je ostavite i budete s njenom drugaricom

Problem iz naslova može delovati kao nešto veoma nemoralno, ali takve stvari se dešavaju, nekad bez ikakve zle namere i bez želje da bilo ko tu bude povređen. U takvoj situaciji nikome nije lako, ni momku, ni bilo kojoj od devojaka.
Recimo, u vezi ste s devojkom s kojom više ne želite da budete. Ona s kojom želite da budete je njena dobra drugarica. Ne želite da varate svoju devojku, niti da "muvate" njenu drugaricu dok ste još u vezi. Želite da stvar izvedete čisto, prvo da raskinete, pa onda da budete u novoj vezi – a nemate ni najblažu predstavu kako to da izvedete a da ne povredite sadašnju devojku.
Za početak, razmislite. Zbog čega želite da ostavite sadašnju devojku i da budete s njenom drugaricom? Da li se time svetite devojci? Da li vam je i dalje stalo do te devojke, a s njenom drugaricom želite da budete jer znate da ne bi trebalo? Pažljivo razmotrite sopstvene razloge i osećanja. Čak i ako više nemate ni najmanju želju da ostanete sa sadašnjom devojkom, mogla bi da bude dobra ideja da kasnije ne budete baš s njenom drugaricom. Da li baš s njom morate da budete?
Ukoliko ste došli do zaključka da sadašnju devojku više ne volite, i osećate se kao da vam je nezamislivo da ne budete s devojkom koja je, eto, njena drugarica (ne želite je jer je drugarica vaše devojke, već zato što vam se kao osoba sviđa), duboko udahnite i krenite korak po korak.
Ako svoju devojku više ne volite, ne bi bilo fer da je zavaravate i ostajete s njom u vezi. Ne bi bilo fer ni prema vama ni prema njoj. Okončajte tu vezu što pažljivije možete; nipošto joj nemojte reći da raskidate jer želite da budete s njenom drugaricom, dajte joj neki drugi (iskren) razlog, recimo taj da su vam se osećanja prema njoj promenila. Raskid će je boleti, i vrlo je verovatno da njena reakcija neće biti u stilu: "Ti bi da raskinemo? Nema frke, važi". Budite spremni za to i nemojte biti grubi prema njoj ako emotivno reaguje.
Kad s tim završite, sačekajte. Nemojte odmah da se obrušite na njenu drugaricu, jer time teško da biste nešto dobro postigli. Ta drugarica bi vas lako mogla odbiti jer tek što ste ostavili njenu prijateljicu, obe devojke mogle bi da budu jako besne na vas – i to s pravom. A ako vas ta drugarica ne odbije, moglo bi da dođe do zavade između te dve devojke i mogla bi da krene veoma ružna priča i o vama i o devojci koja se smuvala s tipom koji tek što je otkačio njenu dobru drugaricu.
Umesto toga, sačekajte. Sačekajte da vaša sadašnja devojka preboli raskid i tek onda priđite devojci koja vam se toliko dopada da bez nje ne možete (ako vam osećanja prema njoj nisu toliko jaka, nemojte joj ni prilaziti, jer čak i nakon što prođe izvesno vreme mnogo rizikujete i s tim se ne treba igrati). A šta ako vas osećanja prema njoj prođu do tada? Onda i ne treba da budete s njom. A šta ako ona do tada bude s nekim drugim? Onda ne želi da bude s vama.
Znamo, nije lako postupiti ovako kako smo rekli. Međutim, ako ste već u situaciji da osećate da morate da budete s devojkom koja je drugarica vaše sadašnje devojke, ovo je najpribližnije fer postupku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar