Zvezda tenisa – Ana Kurnjikova

Bila je najbolje rangirani junior na kraju 1995, a postala je profesionalac 1996. godine. Inače, napustila je Moskvu sa 9 godina da bi došla na Nik Boleretijevu tenisku akademiju na Floridi, istu onu akademiju koja je dala veoma uspešne tenisere kakvi su Monika Seleš i Andre Agasi.

Kurnjikova kaže da ima svoj osobit način igre, mada dodaje i da je učila od Štefi Graf i Monike Seleš gledajući televiziju. Sa 16 godina njen stil još uvek nije bio razvijen, ali pokazuje znake velikog talenta zahvaljujući neustrašivim potezima i jakoj psihi na terenu.

Kurnjikova je zaista velika zvezda, sa glamuroznim izgledom (kaže da bi bila glumica, ako se ne bi bavila tenisom) i agresivnim nastupima u igri. Ima menadžera još od desete godine, a trenutno je svrstana u 30 najboljih tenisera na svetu. Njen trener predviđa da će u budućnosti biti među prvih 10, a mnogi smatraju da će se ona i Hingisova jednog dana boriti za titulu najbolje. Bilo kako bilo, Ana Kurnjikova će igrati značajnu ulogu u budućnosti ženskog tenisa.

Evo još par zanimljivosti o njoj:

Datum rođenja: 7. jun 1981.
Mesto rođenja: Moskva, Rusija
Majka: Ala
Otac: Sergej
Trenutno prebivalište: Majami, Florida, SAD
Visina: 1,70m
Težina: 55kg
Počela je da igra tenis: sa pet godina sa drugovima u dečijem nedeljnom sportskom programu.
Zanimljivo: 1998. američki magazin „People“ ju je svrstao među 50 najlepših ljudi na svetu. Ona je jedna od ukupno dvoje sportista koji su uspeli da dospeju na tu listu.
Omiljena boja: crna
Ostali sportovi: prati NBA i hokej na ledu
Omiljeni grad za posećivanje: Pariz
Omiljena takmičenja: French Open i Wimbledon
Voli da: čita, igra, sluša muziku, gleda TV („Melrose Place“)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.