U trendu

Kako očistiti zagorelu peglu: Ovo vam nikada ne bi palo na pamet (video)

Pegla često pokupi razna vlakna i čestice prašine s odeće, a na dnu se nakupi i kamenac pa bi bilo dobro očistiti je barem svakih mesec dana, jer naslage nečistoće koje nastaju na dnu pegle ne uništavaju samo peglu, već oštećuju i vlakna odeće.

Verujemo da se svima barem jednom dogodilo da im je vruća pegla prešla preko plastičnog ili lepljivog dela odeće koji je ostao zalepljen za njeno dno. Očistiti tako nešto s pegle je prava noćna mora. Ipak, to ne znači da peglu treba baciti – postoji brzo i jednostavno rešenje koje će skinuti i najtvrdokornije naslage s njenog dna.

Na društvenoj mreži TikTok pojavio se genijalan trik za čišćenje pegle.

@carriependle

Answer @fifth_wheel_living the ONE time I let my dad do a tiktok it gets 3 mil views 😂 iron cleaning hacks should be my new niche #cleaning #iron

♬ original sound – Carrie

Devojka koja se potpisala kao Keri napisala je da je njen tata osmislio metodu koja savršeno funkcioniše.

Naime, on svoju peglu čisti tabletom – paracetamola!

Za ‘spašavanje‘ pegle biće vam potrebno tek pet minuta, a postupak je sledeći. Peglu najpre zagrejte na najjačoj temperaturi. Tabletu paracetamola primite pincetom kako se ne biste opekli prilikom procesa.

Zatim, lagano prolazite po zahvaćenom delu. Nečistoća će ubrzo postati tečna, a vi ćete peglom nekoliko puta preći preko krpe kako biste je obrisali. Naslage koje su se nakupljale mesecima nestajaće ‘same od sebe‘.

Naravno, budite oprezni da se ne opečete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar