U trendu

Nikako ne bacajte stare šerpe: Ovaj trik ne košta ni dinara, a produžićete život vašem posuđu

Zagorelo dno tiganja ili šerpe  je nesreća koja se može dogoditi čak i najboljim kuvarima.

Često se lonac ili šerpa ipak može spasiti ako brzo reagujemo. Ali čak i ako ne uspete da očistite izgoreli lonac, ne morate da ga bacite. Isto važi i za stare lonce koje su se vremenom istrošili do te mere da više nisu pogodne za kuvanje.

Isprobajte neke kućne trikove da sačuvate izgorelo posuđe. Pored tradicionalne mašine za pranje sudova, mogu se očistiti i uz pomoći sirćeta, sode bikarbone, aktivnog uglja, soli ili tablete za mašinu za pranje sudova. Ali čak i ako sve ove metode propadnu, ne morate da bacite šerpu. Još uvek se može koristiti na druge načine.

Šerpa koji više nije pogodna za kuvanje može biti odličan ukras. Biće to originalan i originalan dekor koji će promeniti izgled vašeg doma ili balkona. Osim toga, ništa vas ne košta i starim predmetima date novi život.

Druga ideja je da se od nje napravi posuda za kuhinjski pribor. Možete držati, na primer, pribor za jelo u loncu koji više nije pogodan za kuvanje.

Ako imate decu, možete im dati stari lonac za igru. Pravi, predmet za „odrasle“ uvek izaziva više interesovanja od predmeta igračke.

Takođe možete držati olovke ili bojice u malom loncu. To je pametan i zgodan način da organizujete svoj sto bez troškova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar