najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

“Morska” odeća i nakon letovanja

U toku godišnjeg odmora mnogi od nas se prilično promene. Drugačije se osećamo na odmoru, drugačije se ponašamo, drugačije se oblačimo. Onda se odmor završi i odmah “uskačemo” u stare obrasce ponašanja, kao da je baš sve što na odmoru radimo potpuno neostvarivo i neprikladno tokom ostatka godine. Recimo, odeća – nosite kraće suknje nego inače, pareo je uobičajen, nosi se lagana, neobavezna odeća, majičice s bretelama, krećete se u bikiniju… Uživate u svemu tome. A zašto na isti način ne biste uživale i kad se vratite s odmora?

U redu, kad se vratite s odmora, ponovo ćete ići na posao i sigurno da se na radnom mestu ne možete pojaviti samo u kupaćem kostimu i pareu ili u bikiniju. Međutim, verovatno imate neku garderobu koju nosite samo na moru (na primer, vaša omiljena “šašava” majica, koja vam se čini nekako previše neozbiljnom za mesto u kome živite i radite) i koju, maltene stideći je se, spakujete čim se vratite s letovanja – do sledećeg letovanja. A niste stvarno u obavezi da to učinite. Na radnom mestu ćete se oblačiti onako kako zahtevaju pravila vaše firme, ali van radnog mesta…

Van radnog mesta nema nikakvog razloga da ne nosite svoju veselu “morsku” garderobu dokle god je vreme dovoljno toplo. Nećete baš prošetati gradom u bikiniju, ali ne morate ni stalno da nosite svoju “ozbiljnu gradsku odeću”. Možda ćete se nakratko osetiti šašavo što nosite u gradu nešto pomalo neozbiljno, ali ćete se i nasmejati i bićete bolje raspoloženi. Da li ćete prolaznicima na ulici delovati neprikladno obučeni? Možda nekom namćoru – ostalima ćete izgledati kao vedra, nasmejana žena koja ume da iskoristi prednosti leta i uživa u njima. Izgledaćete kao prijatna osoba koja zrači pozitivnom energijom, osoba s kojom bi mnogi rado bili u društvu.

Zato, dokle god vas vreme služi, zaboravite na sumornu, ozbiljnu garderobu – i uživajte!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike