Olivera Katarina: Prodajem nameštaj da bih preživela

Olivera Katarina (77) iskreno je progovorila o finansijskim problemima kroz koje prolazi, otkriva zašto je htela da napusti snimanje kultnog filma „Skupljači perja“, te priznaje koliko ju je zabolelo što je nisu pozvali na proslavu 50 godina od premijere ovog filma.

Čuvena srpska glumica i pevačica stanuje u iznajmljenom stanu u Beogradu i radi na novoj knjizi, a nedavno je prodala još jedan komad nameštaja kako bi platila račun za struju. Priznaje da je istina da je u jednom periodu imala samo dve haljine i da je na ulicu izlazila u sinovljevim patikama.

– To sam radila namerno, da pobedim sujetu i dovedem sebe u stanje da me ne zanima kako sam obučena i kako izgledam. Ali, činjenica je da je to bilo u vreme moje baš velike muke i bede. Zbog ponosa ništa ni od koga nisam tražila. Tako je i sada, kad rasprodajem pokućstvo i uspomene da bih platila računem, preživela. Ne želim o tome da pričam, ni sina ne opterećujem svojim problemima. Neko je davno rekao: „Moje siromaštvo je dokaz mog poštenja i dostojanstva – rekla je Olivera za magazin „Glorija“.

Oliveru i dalje pamte po ulozi u „Skupljačima perja“, najuspešnijem jugoslovenskom filmu, u kojem su pored nje glavne uloge igrali Bata Živojinović i Bekim Fehmiju. Po prvi put je priznala da je htela da pobegne sa snimanja, ali kaže da ima samo lepe uspomene na taj film.

– Kada nam je reditelj Aleksandar Saša Petrović prvi put pustio materijal da vidimo, doživela sam šok. Činilo mi se da sam ružna, plakala sam danima i molila ga da me zameni, ali on nije hteo ni da čuje. Naprotiv, bio je oduševljen, govorio mi je da budem strpljiva i ne sumnjam nepotrebno. Ohrabrio me je i ostala sam do kraja – rekla je te ispričala da ju je mnogo pogodilo što je nisu pozvali na proslavu 50 godina od premijere filma.

– Niko me ne zove. Ovo sa „Skupljačima perja“ je poslednja kap u čaši. Mene je to iznenadilo, a mog sina naljutilo. Zar nije najlogičnije bilo da mene zovu, jer sam jedina živa od troje glavnih glumaca? – rekla je i dodala:

– Zaista verujem da u mom slučaju iza svega stoji politika. Deklarisala sam se kao Srpkinja u vreme kad to nije bilo poželjno ni pametno. I sada je, da se ne lažemo, bolje reći: „Ja sam Beograđanka“, nego „Ja sam Srpkinja.“ Ovo prvo zvuči neutralno.

1 komentar
  1. milanovicsrbin

    bolje Srpkinja nego beograĐanka

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike