Uvek doterana?

Foto: Bmphotography/Pixabay.com

Svaka žena voli da se bar ponekad dotera, da se “skocka” i zablista u punom sjaju. Ima i onih koje to ne rade samo ponekad, već stalno. Viđate ih oko sebe, sigurno (ukoliko i same niste takve): njima ne može da se desi da nenašminkane izađu iz kuće, čak ni po hleb ili da bace đubre. One će sa punom šminkom na licu, u miniću i na visokim štiklama izaći iz kuće čak i kada je sve što treba da obave da bace đubre u kontejner koji im je tri metra od zgrade. Biti u staroj trenerci dok ujutro spremaju doručak jednostavno ne dolazi u obzir.

Ima žena i muškaraca koji smatraju da je ovakvo ponašanje preterano, ili čak imaju prilično loše mišljenje o ovakvim ženama – učtivo rečeno, da im toliko nedostaju samopouzdanje i društvo da se ne usuđuju da se opuste i uživaju u udobnoj odeći ili da se ponekad i uflekaju (hej, svima nam se u kuhinji mogu desiti nezgode!).

Često je mišljenje da za svaku priliku postoji podobna odeća – i da je sasvim normalno da se po kući krećete u staroj trenerci ili u farmerkama, da tako odete i u prodavnicu, da u nekoj starijoj odeći ribate pločice… To nije nužno mišljenje da u kući treba biti “odrpan”, već da zaista nije neophodno da baš stalno izgledate kao da idete na prvi sastanak ili na gala veče u ekskluzivnom hotelu.

Neki muškarci se čak užasavaju žena koje su baš uvek baš savršeno obučene, jer pored njih ni oni ne mogu da se opuste, pa im brzo cela stvar postane prenaporna.

S druge strane, ima i onih koji misle da žena uvek treba da izgleda najbolje što može; ne samo zbog drugih već i zbog sebe. Na kraju krajeva, nikad se ne zna kad joj se može desiti da upozna čoveka svog života, ili kada joj, iznenada, može biti neophodno da se pokaže u najboljem izdanju – pa je najpraktičnije uvek biti spreman. Ima i muškaraca koji baš vole da vide da je žena “super skockana” i u supermarketu.

Naravno, kako ćete se vi postaviti prema ovom pitanju, zavisi samo od vas. Neki muškarci i žene misle ovako, a neki onako. Gde ste u svemu tome vi – to vi najbolje znate.

Ostavite komentar