najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

NOVA RADNA MESTA: Investitori ulažu u Zrenjanin

U Zrenjaninu je potpisan ugovor sa italijanskom kompanijom Tehnostruture, sa sedištem u Beogradu, o kupovini građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni. Investicija je u vrednosti tri do četiri miliona evra.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predstavnik kompanije Simon Apoloni koji je rekao da Tehnostruture proizvode čelične konstrukcije za naftnu industriju i specijalne čelične konstrukcije.

Kako je rekao, u prvoj fazi planu je izgradnja pogona u zrenjaninskoj industrijskoj zoni “Jugoistok”, površine oko 4.000 kvadratnih metara, gde će biti zaposleno 50 do 70 ljudi.

“U planu je i dalji razvoj jer postoji mogućnost za proširenje kapaciteta i izgradnju još jednog objekta, a proizvodi će biti namenjeni za izvoz, pre svega u Ukrajinu, Rusiju, u nekadašnji istočni blok, jer već imamo dosta kupaca sa tog područja”, kazao je Apoloni.

On je rekao da se početak izgradnje hale očekuje juna ove godine, što zavisi od završetka projektne dokumentacije koja je u izradi, dok je vrednost investicije tri do četiri miliona evra. “Izgradnja hale će biti relativno brzo završena, u roku od četiri do pet meseci” dodao je on.

Gradonačelnik Janjić rekao je da je ovo šesti ugovor o kupovini zemljišta potpisan u poslednjih dvadesetak dana. Krajem aprila ugovore o kupovini zemljišta su potpisali predstavnici zrenjaninskih firmi Rakić plast, preduzeća Ekometal komerc i kompanije Gomeks, i i italijanski Fulgar koji već nekoliko godina posluje u Zrenjaninu, kao i rusko-srpska kompanija Kraun.

“Budući da postoji još zainteresovanih investitora za kupovinu zemljišta i izgradnju pogona u našoj industrijskoj zoni, uskoro nam predstoji potpisivanje novih ugovora, a to znači otvaranje novih radnih mesta, što je za nas od velikog značaja”, kazao je Janjić.

Kako je rekao, šest do sada potpisanih ugovora doneće Zrenjaninu blizu 500 novih mesta.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike