U trendu

Ovo je lista najlepših naroda u Evropi: Šveđani ubedljivo vode, a evo gde su Srbi

Lepota je nešto što u svetu današnjice zauzima izuzetno važno mesto, zato kada se na Reditu nedavno pojavio spisak najlepših nacija, svet je poludeo.

Iako je lepota u oku posmatrača, ipak postoje neki univerzalni kriterijumi koji se primenjuju pri određivanju i imenovanju nečega ili nekoga najlepšim. Lepi ljudi su oduvek inspiracija najvećim umetnicima, od drevne grčke kulture, pa do danas, oni su često visoko na pijedestalu i doživljavamo ih kao božanstvo.

Countries in Europe ranked by most attractive citizens according to /r/europe [1024×859] from MapPorn

Veb stranica „BeautifulPeople.com“ procenjuje atraktivnost naroda na planeti na osnovu njihovog izgleda. Neko će reći da je ovakav izbor „plitak“ ili neobjektivan, ali podaci prikupljeni u istraživanju na veb stranici zaista su fascinantni.

Evo 10 zemalja sa najlepšim ljudima prema „BeautifulPeople.com“.

Rezultati evropske ankete su izašli na Reditu, a Šveđani su dobili najveći broj bodova. Iza Šveđana najbolje se kotiraju Francuzi, Španci i Norvežani.

Srbi i Srpkinje nisu loše prošli – sa 17 bodova, što je više od Slovenaca koji imaju 9 bodova, žitelja Bosne i Hercegovine sa 4 boda, Crnogorci sa 9 bodova.

Prema ovoj mapi, lepši u komšiluku su Hrvati sa 25 bodova, Rumuni sa 37 i Mađari koji imaju 30 bodova, prenosi Express.hr.

Kako je anketa rađena na vrlo malom uzorku i to još 2013. godine, ovi rezultati se ne mogu shvatiti kao potpuno tačni, što naročito pokazuje i činjenica da je Vatikan na primer imao 33 bodova, a Kipar samo 1.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (8)