U trendu

Ovo voće dokazano poboljšava san: Popijte sok uveče i spavaćete kao beba

Ukoliko imate problem sa nesanicom ili lošim kvalitetom sna ovo je pravo rešenje za vas! Jedenje trešanja ili pijenje kiselog soka od trešanja može vam pomoći da poboljšate kvalitet sna.

Ove prednosti koje podstiču spavanje mogu se pripisati visokoj koncentraciji biljnih jedinjenja u voću. Pored toga, trešnje sadrže melatonin, supstancu koja pomaže u regulisanju ciklusa spavanja i buđenja.

Studija na 20 ljudi pokazala je da su oni koji su pili koncentrat soka od trešnje tokom 7 dana imali značajno povećanje nivoa melatonina, trajanja sna i kvaliteta sna, u poređenju sa placebom.

Slično tome, dvonedeljna studija na starijim odraslim osobama sa nesanicom otkrila je da ispijanje 1 šolje (240 ml) kiselog soka od trešnje pre spavanja povećava vreme spavanja za 84 minuta.

Međutim, ove studije koriste koncentrovane proizvode od trešanja. Nejasno je da li bi jedenje svežih trešanja pre spavanja imalo isti efekat.

Na kraju, potrebno je više studija da bi se bolje razumelo kako konzumiranje trešanja i proizvoda od trešanja može imati koristi od spavanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar