U trendu

Verovanja naših predaka za privlačenje novca i obilja: Mnogi ih i danas praktikuju

Novac je više od razmene novčića i novčanica. U njemu se nalazi dublje značenje koje otkrivaju drevne mudrosti i verovanja. Da li ste se ikada zapitali zašto se neke kulture još uvek zaklinju u drevne rituale novca? Hajde da pogledamo verovanja kako privući novac!

Koga ne zanima kako privući novac? Stara narodna verovanja koja su se očuvala vekovima često sadrže vredna učenja o odnosu prema novcu, sreći i blagostanju. Otkrivamo drevne prakse i rituale koji su vekovima bili povezani sa monetarnom stabilnošću, ali su ostali skriveni od mnogih od nas.

Neka od ovih verovanja mogu izgledati smešna ili pomalo čudna, ali imaju duboko ukorenjenu mudrost koja nas uči kako da privučemo i održimo finansijsku sreću, prenosi Citymagazin.si.

Kako privući novac: stara narodna verovanja koja mnogi i danas praktikuju

1. Da bi u životu sve teklo kako treba, sačekajte novu godinu i pomerite nameštaj po kući.

2. Nikada ne bacajte napola pojedene komade hleba ako ne želite da izgubite sreću. Komadiće hleba, čak i buđave i osušene, ne treba bacati, inače će bogatstvo napustiti kuću. Bolje je hraniti životinje sa njim.

3. Ako vas je sreća napustila, pospite solju sve prozorske daske u kući. I neka laže dok se sreća ne vrati. Zatim je potrebno pomesti so (ne smete da je dodirujete rukama), stavite je u kesu i iznesite iz kuće, i zakopajte.

4. Ako se spotaknete desnom nogom, to znači da je nevolja blizu. Da biste to izbegli, treba tri puta desnom nogom kucnuti o zemlju i reći: „Idi u zemlju nevolje, daleko od mene“.

5. Ako se spotaknete levom nogom, to obećava sreću.

6. Ako želite da poklonite nekome novčanik, ubacite novčanicu ili novčić u njega – onda će vaš poklon doneti novac primaocu.

7. Nije preporučljivo prenositi novac iz ruke u ruku nakon zalaska sunca, inače možete postati siromašniji. Bolje je da stavite novac na sto ili čak da ga bacite na pod da ga pokupi osoba kojoj dajete novac.

8. Ne treba stavljati ključeve ili šešir na sto ili sedeti na stolu – ovo predviđa siromaštvo.

9. Ako se ogledalo razbije u kući, operite njegove delove vodom i zakopajte ih u zemlju da biste izbegli probleme.

10. Nikada ne ostavljajte nož zaboden u hleb ako ne želite da znate siromaštvo, glad i nedostatak.

11. Kusur koji ste dobili kao povraćaj novca kada ste nešto kupili nikada ne dajte siromašnima – inače se možete naći u siromaštvu. Takođe, nemojte davati poslednju novčanicu koja vam je ostala u novčaniku.

12. Kada dobijete novi novčanik, držite u njemu skupoceni zlatni nakit neko vreme. Tada će doći bogatstvo i novac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar