U trendu

HR mediji: Srbija Hrvatskoj nanela najteÅži poraz u istoriji

Hrvatski mediji ocenili su da je vaterpolo reprezentacija Srbije, na samom startu Evropskog prvenstva u Beogradu, nanela Hrvatskoj najteŞi poraz u istoriji tih takmičenja.

Uverljivu pobedu reprezentacije Srbije sa 13:6 HRT je označio kao najteÅži poraz hrvatskih vaterpolista na evropskim prvenstvima i, kako se navodi, jedan od najteÅžih uopÅĄte u istoriji.

IzveÅĄtač HRT-a je konstatovao i da je to, naÅžalost, bila repriza iz finala SP-a u Kazanju proÅĄle godine kada je Srbija pobedila Hrvatsku 11:4.

Navodi se i da su Srbiju do pobede predvodili DuÅĄan Mandić i Andrija Prlainović sa po tri gola, dok je Stefan Mitrović postigao dva.

Podseća se i da je Hrvatska poslednji put pobedila Srbiju pre viÅĄe od pet godina, u polufinalu EP u Zagrebu u septembru 2010.

Zagrebačcki Jutarnji list pod naslovom „Istorijsko iÅživljavanje u Beogradu:Srbija se poigrala s hrvatskim majstorima“, konstatuje da su u hrvatske „barakude“ mogle i teÅže da stradaju od domaćina da nisu malo „prikočili“ u zadnjoj četvrtini.

Kako su hrvatski vaterpolisti izgledali u bazenu, kako se navodi, najbolje jen ilustrovala i rečenica HTV-ovog komentatora Miće DuÅĄanovića koji je kraj igre prizivao čitavih pet minuta pre nego ÅĄto je sviran kraj utakmice.

Agencija Hina je javila da su u prvom nastupu na Evropskom prvenstvu u Beogradu hrvatski vaterpolisti doÅživeli neugodan i teÅžak poraz.

IzveÅĄtač Hine kaÅže da je u jednom trenutku bilo nade da je u Kombak areni u Beogradu moglo da dođe do utakmice koja će biti uzbudljiva do poslednjeg trenutka.

NaÅžalost, stvari su vrlo brzo krenule nizbrdo, konstatuje Hina.

Da je Hrvatska teÅĄko poraÅžena od Srbije na otvaranju Evropskog prvensta u Beogradu konstatuje i zagrebački Večernjak, koji kaÅže da su domaći slavili s 13:6 i tako su „brakudama“ naneli najteÅži poraz u istoriji velikih takmičenja.

Splitska „Slobodna Dalmacija“ je objavila: „Hrvatska se u trećoj četvrtini potpuno raspala. Sa srpske strane je zabijao ko je stigao…NaÅžalost, bio je to najteÅži poraz hrvatskih vaterpolista na evropskim prvenstvima i jedan od najteÅžih uopÅĄte u istoriji „barakuda“.

Index.hr je u tekstu pod naslovom „Klasik koji to nije bio: Srbija Hrvatskoj nanela najteÅži poraz u istoriji“, naveo da je Hrvatska teÅĄko poraÅžena od Srbije na otvaranju EP u Beogradu.

„Domaći su slavili s 13:6 i tako su naneli Hrvatskoj najteÅži poraz u istoriji velikih nadmetanja. Tačnije, izjednačili su, jer je ista ta Srbija sa sedam razlike dobila Hrvatsku proÅĄlog leta u finalu Svetskog prvenstva u Kazanju kad je na kraju na semaforu stajalo 11:4“, podseća Index.

U beogradskoj Kombak areni sudarili su se aktuelni svetski i evropski prvak reprezentacija Srbije i olimpijski pobednik – selekcija Hrvatske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.