U trendu

Vilijams: Zvezda favorit za titulu ABA lige, tu je i Partizan

Košarkaš podgoričke Budućnosti Markus Vilijams izjavio je da je njegov bivši klub Crvena zvezda favorit za titulu u ABA ligi, kao i da je Partizan ozbiljan pretendent za šampionski prsten.

Američki plejmejker odgovarao je na pitanja posetilaca sajta regionalnog takmičenja, posle odličnog početka Budućnosti i maksimalnih šest pobeda, a isti skor imaju i večiti rivali iz Beograda.

„Još uvek je rano za predviđanja u ABA ligi. Crvena zvezda je glavni favorit, Partizan je jači ove godine, što je pokazao do sada. Cibona za sada igra odlično. Nikad se ne zna šta može da se desi“, rekao je Vilijams za sajt ABA lige.

Vilijams, koji je dva puta nosio dres Crvene zvezde, ističe da je u Beogradu osetio najbolje trenutke u karijeri.

„Atmosfera koju sam osetio u Crvenoj zvezdi je najbolja u mojoj dosadašnjoj karijeri. Ne postoji ništa slično… Imam veliko poštovanje prema bivšim saigračima i navijačima, bio sam deo ekipe koja je ušla u istoriju“.

Prema njegovim rečima u dosadašnjem toku sezone na Jadranu najviše je pokazao Džejms Robinson iz Igokee.

„Stefan Jović je u ABA ligi najkreativniji igrač, a mnogo mi se i sviđa Džejms Robinson iz Igokee. Sjajno je počeo sezonu“, poručio je Vilijams i dodao da su po njegovom mišljenju Miloš Teodosić i Nando De Kolo najbolji igrači Evrope.

Vilijams je dodao da ga nije iznenadilo to što su košarkaši Srbije osvojili srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju i bili odmah iz neprikosnovene selekcije SAD.

„To nije iznenađenje, Srbija ima mnogo talentovanih igrača širom zemlje. Najviše mi se dopada Boban Marjanović, sa kojim sa sarađivao u Zvezdi“, zaključio je Vilijams.

Vilijams se za četiri dana vraća u Beograd, pošto sa svojom ekipom gostuje Partizanu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar