U trendu

Obnova kopa „Tamnava-Zapadno polje“ impresionirala i Simens

Delegacije nemačkog „Simensa“, koju predvodi Edzard Luben, direktor rudarskog sektora „Simensa“ na globalnom nivou, posetila je površinski kop „Tamnava-Zapadno polje”.

Predstavnici „Simensa“ su na terenu videli kako je realizovan projekat obnove proizvodnje posle poplava na najvećem kopu Rudarskog basena „Kolubara“, a Luben je sa Slobodanom Mitrovićem, izvršnim direktorom za tehničke poslove proizvodnje uglja u „Elektroprivredi Srbije” razgovarao o saradnji dve kompanije.

Direktor rudarskog sektora „Simensa“ rekao je da je impresioniran kopom „Tamnava-Zapdano polje”, kako u tehničkom i tehnološkom smislu, tako i profesionalnošću upravljanja kopa koji je posetio.

– Prvi put sam u Srbiji i nosim veoma pozitivne utiske. Posebno je zanimljivo videti kop koji je bio potpuno poplavljen, a nešto više od godinu i po kasnije proizvodni sistemi funkcionišu kao pre poplava. Ljudi iz kompanije Simens su učestvovali u projektima revitalizacije i modernizacije proizvodnih kapaciteta – rekao je Luben.

Goran Tomić, direktor kopa „Tamnava-Zapadno polje” rekao je da su stručnost i entuzijazam zaposlenih bili ključni za potpuni oporavak kopa.

– Predstavnici Simensa mogli su na terenu da se uvere u dobru realizaciju zajedničkih projekata. U procesu obnove i ponovnog pokretanja „Zapadnog polja” ogromna uloga je pripala Simensu kao isporučiocu velikog dela moderne i tehnološki unapređene elektro-opreme. Svi rokovi za isporuku su poštovani i kvalitet radova je na visokom nivou – rekao je Tomić i naglasio da Kolubara i EPS očekuju nastavak uspešne partnerske saradnje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.