U trendu

Prevrnuo se autobus sa turistima, jedna žena poginula

Jedna osoba je poginula, a 61 povređena u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 04.10 časova u Bubanj Potoku, u Beogradu, kada se prevrnuo autobus, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Macura je rekla da je, prema dosadašnjim podacima, 15 do 20 pacijenata teže povređeno.

U autobusu, na povratku iz Grčke, nalazilo se 86 putnika koji su se vraćali sa letovanja, istakla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć Beograd je poslala 16 ekipa od kojih 12 za odrasle, jednu pedijatrijsku i tri transportne, precizirala je Macura.

U spasavanju putnika učestvovala je i Hitna pomoć Grocka, koja je prevezla osam pacijenata, Hitna pomoć Vrčin koja je prevezla devet, a beogradska Hitna pomoć je prevezla 44 povređena pacijenta, kazala je Macura.

Ukupno je 61 osoba prevezena u tri bolnička centra – VMA, Kliničko bolnički centar Zemun i Urgentni centar, dodala je portparol Hitne pomoći.

Kako je prenela RTS, nesreća se dogodila kod „Tranšpeda“ na autoputu Beograd – Niš, a poginula je, prema dosadašnjim podacima, jedna žena.

U autobusu su bile čitave porodice i puno male dece.

Na terenu se nalazi i sedam vatrogasnih ekipa. Nesreća se dogodila kada je autobus probio metalnu bankinu i izleteo sa puta.

Veliki je zastoj nastao je u saobraćaju u smeru ka centru grada, a na licu mesta nalazi se i vozilo „Parking servisa“ koje pokušava da skloni autobus, prenela je RTS.

Đukić: Od 60 povređenih osoba 10-oro dece u Tiršovoj

Od 60 osoba, koje su povređene jutros 10-oro dece je prevezeno u bolnicu u Tiršovu ulicu, od kojih jedno, koje je uzrasta oko osam godina, ima izuzetno tešku povredu glave, izjavio je državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Vladimir Đukić.

Ostalih šest odraslih osoba je primljeno na jedinicu intenzivne nege, zbog zahteva za operativnim lečenjem, traume lokomotornog i koštano-zglobnog sistema i krvnih sudova, teške povrede masiva lica, neurohirurške i traume ekstremiteta, rekao je dr Đukić za Jutarnji program RTS.

Ostali pacijenti su uglavnom u stabilnom stanju i mnogi od njih će biti zadržani na opservaciji, a svi su zbrinuti u Urgentnom centru u zaista brzom roku, istakao je dr Đukić i dodao da je organizacija na najvišem nivou.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.