U trendu

Demonstranti u Podgorici gađali policiju kamenjem i suzavcem

Na protestu opozicije u Podgorici večeras je došlo do niza incidenata, kada su demonstranti kamenjem gađali policiju u blizini zgrade Skupštine Crne Gore. 

Demonstranti su prvo policajce nazivali „kerovima“, a zatim bacali kamenice, suzavac u spreju i baklje na kordon policajaca, koji nisu reagovali.

Redari koje je angažovao Demokratski front (DF) pokušavali su da smire demonstrante i da ih spreče da priđu policiji. Kamenje koje su bacali povredilo je i neke od demonstranata.

Na ulicama Podgorice vidljivo je prisustvo policije, borbenih i vatrogasnih vozila, a u vazduhu se oseća suzavac.

Protest koji i dalje traje počeo je večeras, a okupio je nekoliko hiljada pristalica opozicije, koji su sa centralnog gradskog trga krenuli u protestnu šetnju gradskim ulicama.  

Policija je dozvolila demonstrantima da prošetaju pored zgrade Skupštine, a oni su se zatim uputili ka zgradi ministarstva unutrašnjih poslova.

Kolonu demonstranata predvode čelnici Demokratskog fronta (DF), a demonstranti uzvikuju „gotov je“, „Milo lopove“, i policiju vređaju uzvicima „psi“, „kerovi“, „ubice“, „ustaše“ i ponavljaju uzvik „ostavke, ostavke“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.