U trendu

Huligani maltretirali romsku porodicu u centru Zagreba

Nekolicina pripadnika Bad Blue Boysa (BBB) na čelu sa S. N, zvanim Fox, nasrnula je na romsku porodicu u centru Zagreba maltretirajući ih, a potom su na fasadu zgrade u kojoj žive i kombi nacrtali kukasti krst i grafit “KRIG 86”, piše danas zagrebački Jutarnji list.

Policajci su, kako se navodi, uhvatili dvojicu huligana koji će odgovarati za zločin iz mržnje.

Incident se dogodio u utorak, a vozač kombija I.Š. je ispričao da je za njegovom ženom trčalo po ulici nekoliko mladića.

I. Š. je rekao da bio sa taštom i sinom od četiri godine kada su ga huligani zaustavili i izvukli iz kombija, te da nije pomagalo ni to što ih je on pozivao da ga ostave na miru. Mladići su, kaže, psovali i pretili:

„Vas treba ubiti, zapalićemo vas“.

U rukama su, ispričao je I.S. imali letvu, nož, pivske boce.

„Objasnio sam im da ja nisam Ciganin, već školovani Hrvat iz Bosne. Otrčali smo u naš stan. Na vrata smo nabili nameštaj, a oni su lupali po vratima i hteli da provale. Na kraju su se spustili i išarali vrata, fasadu, kombi. Dosad smo policiju zvali barem 20 puta zbog tih divljaka i nikada ništa. Više ih zvati nećemo, već ćemo se sami pobrinuti za te nasilnike. Zar trebam da čekam da mi neko od huligana udari dete u glavu“, zapitao je I.Š, preneo je Jutarnji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.