U trendu

Nikolićeva poseta Sarajevu odlaže se za jesen

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prihvatio je predlog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se najavljena zvanična poseta Sarajevu odloži za jesen ove godine, saopšteno je danas iz Predsedništva Srbije.

U telefonskom razgovoru sagovornici su se saglasili da se zvanična poseta Sarajevu odloži za jesen, zbog izbora u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Prema ranjim najavama predsednik Srbije trebalo je da poseti Sarajevo krajem marta ili početkom aprila.

U saopštenju se dodaje da su Nikolić i Izetbegović razgovarali o bilateralnoj saradnji, predstojećem susretu u Sarajevu i izazovima sa kojima se suočava region, pre svih migrantskoj krizi.

Nikolić je, kako se navodi, poželeo puno uspeha Bakiru Izetbegoviću u predstojećem predsedavanju Predsedništvom BiH i izrazio zadovoljstvo zbog susreta u okviru procesa Brdo-Brioni u maju.

„To je prilika da zemlje regiona razgovaraju o različitim izazovima, koje mogu rešiti zajedničkim naporima“ naglasio je Nikolić.

Govoreći o izbegličkoj krizi Nikolić je naglasio da je EU na velikom ispitu i izrazio sumnju u pronalaženje rešenja koje će biti pravično za sve zemlje pogodjene krizom.

„Kada se voda zamuti, čisti se na izvoru, a ne na ušću“, kazao je Nikolić.

Izetbegović je izrazio privrženost dobrosusedskim odnosima Srbije i BiH i izrazio zabrinutost povodom novog talasa izbeglica koji se očekuje na proleće ove godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.