U trendu

Oko hiljadu izbeglica na hrvatsko – mađarskoj granici

Oko hiljadu izbeglica stiglo je danas popodne na hrvatsko-mađarsku granicu kod prelaza Baranjsko Petrovo Selo, nakon čega je mađarska policija počela da ih ukrcava u autobuse, javila je regionalna televizija N1.

Dvadesetak autobusa sa izbeglicama stiglo je na na granicu s Mađarskom iz pravca Belog Manastira i Tovarnika.

Besplatni prevoz za izbeglice iz Tovarnika i Belog Manastira organizovan je pošto je hrvatski premijer Zoran Milanović saopštio da Hrvatska „prelazi na plan B“ i da više neće popisivati ni zaustavlajti izbeglice.

Prema izveštajima N1, autobusi sa izbeglicama krenuli su nešto pre 14 časova iz Belog Manastira prema graničnom prelazu s Mađarskom kod Baranjskog Petrovog Sela.

Premijer Zoran Milanović danas je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da Hrvatska „prelazi na plan B“ i indirektno najavio da će izbeglice koje ulaze u Hrvatsku uputiti do granice s Mađarskom.

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da je Mađarska pristupila izgradnji novih ograda na granici sa Hrvatskom u dužini od 41 kilometra, gde je 600 vojnika već na licu mesta, a tokom dana će stići dodatnih 500 i tokom vikenda još 700.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.