U trendu

Imamo dokaze da je Đukanović praćen

Srpski bezbednosni organi došli su do nepobitnih dokaza, uključujući i materijalne, da su, između ostalog i na teritoriji Srbije, pripremane različite ilegalne aktivnosti na teritoriji Crne Gore, rekao je večeras premijer Aleksandar Vučić posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Vučih je naveo da naše službe imaju nepobitne dokaze da su određena lica, a to nisu „ovi koji su uhapšeni dole“, pratila putanju kretanja predsednika vlade Crne Gore iz dana u dan, iz minuta u minut, i obaveštavala druga lica o tome“.

„Uspeli smo da otvorimo određene stvari za koje znamo da Crna Gora nije uspela da ih otvori. Znam da večeras 90 odsto pljuje u svoj televizor, ali je moj posao da kažem istinu i progutam što je najgore“, objasnio je on.

Prema njegovim rečima, Crna Gora je zakasnila oko određenih stvari, a naše službe se time nisu ni bavile u to vreme, već naknadno i uspele su nešto sasvim drugo da otkriju.

Među dokazima su i uniforme i novac i direktna priznanja – sve to poseduju naše službe u vezi sa planiranim aktivnostima u Crnoj Gori, rekao je.

U tim aktivnostima ima učešća „elemenata inostranosti“, rekao je i precizirao da nije rekao „stranih službi“.

„Ni za živu glavu neću da neko pomisli da u vladi sedi ko podržava kriminalne aktivnosti ili da postoji pretnja ubistvom nekom stranom zvaničniku. Postoje nepobitni i materijalni dokazi da su pripremane različite nelegalne aktivnosti za teritoriju Crne Gore. Čak i ta lica, koja nikakve veze sa Srbijom nemaju, a koja su u tome učestvovala, a neka su privedena u Beogradu, nalaze se pod našom kontrolom“, navodi premijer.

„Neka su lica privedena u Beogradu i nalaze se pod našom kontrolom“ istakao je i dodao da su ta lica radilia sa ljudima zbog kojih se može reći da postoji element inostranosti.

On je naveo da je Đukanović praćen „najsavremenijm uređajima“.

Kako kaže, o svemu tome upoznati su zvaničnici Crne Gore.

Upoznali smo o svemu specijalnog tužioca Crne Gore i njihove bezbednosne strukture, rekao je Vučić.

Prema Vučićevim rečima neka od lica koja su učestvovala u praćenu crnogorskog premijera Mila Đukanovića su i dalje na slobodi.

On navodi da je to što je smeo da kaže, da država ima mnogo više podataka među kojima su direktna priznanja, fotografije i snimci o svemu o čemu je pričao.

„Da budem neko ko će učestvovati u ponovljenom slučaju Bagzi… Taj film nećete gledati“, kaže Vučić.

„Dobra je vest da u svemu nismo naišli na umešanost bilo kog poolitičara iz Srbije, a ni iz Crne Gore“, rekao je premijer.

Vučić je govoreći o hapšenju srpskih državljana u Crnoj Gori rekao da je Srbija četiri dana vodila akcije povodom toga, ali da je ćutala o tome.

Vučić je dodao da grupa ljudi uhapšena na dan izbora u Crnoj Gori nema veze sa tim.

„Sećate se da sam odmah čim su uhapšeni rekao da taj bašibozuk nije mogao to da uradi, ali ima ko je mogao“, rekao je Vučić i dodao „znate o kome govorim“.

Odgovarajući na pitanja, Vucić je rekao neće da bude neko ko će da učestvuje u novom „slučaju Bagzi“.

„Taj film nećete da gledate“ podvukao je Vučić.

Reč je, kako je istakao, o kriminalnim organizacijama, a u samoj organizaciji bilo je „elemenata inostranosti“.

Vučić je potom rekao da „onaj ko misli da će Srbija na bilo koji način da učestvuje u nekom zločinu taj se grdno prevario“.

„Nisam mogao da pristanem da prećutim ovo, nisam mogao da prećutim davanje operativnih podataka stranim obaveštajnim agencijama. Nije mi važna cena koju ćemo da platimo. Ovo nijedna mala zemlja do sada nije uradila. Nijedna. Ovo mogu samo veliki. Ne kažem da smo mi veliki, ali možemo da budemo veliki po poštovanju zakona i ponašanju“, ističe premijer.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.