U trendu

Inicijativa tvrdi da policija prisluškuje aktiviste Ne da(vi)mo Beograd

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije označilo je kao državnu tajnu informaciju o tome da li policija prisluškuje aktiviste inicijative Ne da(vi)mo Beograd, saopštila je danas ta inicijativa.

U saopštenju inicijativa je navela da je MUP odbio njihove zahteve o pristupu informacijama od javnog značaja, u kojima su tražili informaciju da li su brojevi telefona u vlasništvu aktivista Inicijative pod nadzorom državnih organa.

Dodaje se da je kao razlog za odbijanje navedeno da su ti podaci označeni sa „strogo poverljivo“ i „državna tajna“, kao i da je takvu odluku doneo lično ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

„Ovakav odgovor nedvosmisleno ukazuje na to da službe bezbednosti prisluškuju telefone aktivista inicijative Ne da(vi)mo Beograd, odnosno da su aktivisti proglašeni za pretnju po bezbednost zemlje“, piše u saopštenju.

Inicijativa je zatražila da zna zašto se prisluškuju telefoni gradjana, šta to Inicijativu čini pretnjom po bezbednost sopstvene države, kao i pravu istinu o kriminalnom rušenju u Savamali i pravu istinu o pozadini projekta „Beograd na vodi“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.