U trendu

Srbija nije dobila zahtev Crne Gore za izručenje

Srbija nije dobila zahtev za izručenje gradjana Srbije optuženih za pripremu napada u Crnoj Gori, a ukoliko taj zahtev dobije na njega će odgovoriti ukoliko za to ima osnova, izjavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović. 

„Imamo obavezu, naravno, da postupamo i u skladu sa medjuanrodnim konvencijama, ali i u skladu sa bilateralnim sporazumom koji postoji o medjunarodnoj pravnoj pomoći i izručenju izmedju Srbije i Crne Gore. Ukoliko taj zahtev dodje, svakako da ćemo da razmotrimo i utvrdimo da li postoji osnov za postupanje po datoj zamolnici“, izjavila je ona novinarima u pauzi predstavljanja izveštaja Evropske komisije za efikasnost pravosudja Sepež (CEPEJ). 

Mediji su ranije preneli da je crnogorsko Ministarstvo pravde zatražilo od Srbije izručenje trojice njenih državljana koji su okrivljeni da su deo organizovane kriminalne grupe koja je pripremala terorističke napade na dan izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra. 

U izjavi novinarima Kuburović je rekla da takav zahtev za sada nisu dobili ni Tužilaštvo za organizovani kriminal ni Ministarstvo pravde.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.