U trendu

Srbija od CG traži pravno objašnjenje

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da su odnosi između Crne Gore i Srbije stabilni i korektni i da Srbija neće da ih kvari, a da od te zemlje posle hapšenja Bratislava Dikića traži objašnjenje pravne, a ne političke prirode.

Upitan da prokomentariše izjavu bivšeg predsednika Srbije i lidera SDS Borisa Tadića da su odnosi između dve zemlje katastrofalni, Vučić je rekao da su ti odnosi upravo u Tadićevo vreme bili očajni, jer tada nije ni razgovarano.

„Pitajte rukovodsto Crne Gore i neka vam oni potvrde kad su imali bolje odnose sa Srbijom, pre četiri godine ili danas, i mislim da ćete čuti isti odgvor“, rekao je Vučić.

On je naveo da Srbija posle hapšenja nekadašnjeg načelnika Žandarmerije Bratislava Dikića i ostalih državljana Srbije traži objašnjenje pravne, a ne političke prirode.

On je istakao da sa sa Crnom Gorom dobri odnosi i da će se tako i razvijati.

Vučić je rekao da Srbija i sa drugim zemljama u okruženju ima dobre odnose.

Sa Mađarskom imamo najbolje odnose, sa Albanijom nikad bolje u istoriji, a sa Hrvatskom i pored nesuglasica bolje ekonomske odnose i veću trgovinsku razmenu i veći izvoz iz Srbije, istakao je Vučić, dodajući da on broji rezultate.

„Kada je reč o BiH, pored postovanja Dejtonskog sporazuma i nase prirodne podrske Republici Srpskoj, vodili smo osmišljenu i jasnu državnu politiku kada je reč o teritorijalnoj celovitosti“, naveo je premijer.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.