U trendu

U subotu otvaranje letnje sezone u Skadarliji

Turistička organizacija Beograda (TOB) organizovaće u subotu, 7. maja otvaranje letnje turističke sezone u Skadarliji. Kako se navodi u saopštenju, sezonu će svečano otvoriti gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Program počinje u 13 časova nastupom Policijskog orkestra na Platou kod Skadarlijske česme. Planiran je i kulturno umetnički program koji će voditi poznati glumci i umetnici, i svečano podizanje Skadarlijske zastave.

Duž cele Skadarske ulice će biti organizovani raznovrsni sadržaji, a centralne tačke manifestacije biće kod Skadarlijske česme i ispred Kuće Đure Jakšića.

Galerija Monmartr će, kao i ranijih godina, organizovati program ispred svoje galerije, dok će ispred kafane Dva jelena slikari naivci galerije Bapka iz Kovačice oslikavati tikve, šamlice i minijature.

U donjem delu Skadarske ulice, ispod kafane Tri Šešira, biće organizovan Skadarlijski bazar, gde će svoje rukotvorine izložiti umetnici i zanatlije starih zanata, zajedno sa postavkom Škole za dizajn, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.