U trendu

Putnici iz Pariza o tragediji u tom gradu

Avion iz Pariza sleteo je danas popodne na  beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, a njegovi putnici preneli su deo tragične atmosfere posle serijem terorističkih napada koji su sinoć zadesili francuski narod.

Očevidac terorističkog akta, Bojan Ivanović iz Despotovca koji je sinoć u Parizu sa sinom bio na utakmici između Francuske i Nemačke na kojoj se dogodio jedan od terororističkih napada, rekao je Tanjugu da je prizor bio strašan.

„Bilo je dosta ranjenih i ubijenih“, rekao je Ivanović i dodao da je bez povreda nakon dve eksplozije napustio stadion.

„Francuzi su divan narod i velika je šteta što im se to desilo“, rekao je Ivanović koji je u Pariz otišao sa porodicom turistički.

Kako je objasnio, dok je sa sinom bio na utakmici, njegova supruga bila je sa drugim sinom u gradu koji je već bio „blokiran“. Dva sata nakon incidenta uspeo je da se nađe sa suprugom i drugim sinom.

Gordana Miladinović iz Svilajnca, čija deca žive u Parizu, takođe je bila u blizini jednog od napada.

„Velika je tragedija to što se desilo francuskom narodu. Čuli smo pucnjavu, a na ulicama su se mogli videti strašni prizori ubijenih i ranjenih“, dodala je Miladinovića naveodeći da su joj u Parizu ostala deca za čiju bezbednost strahuje.

Beograđanin Uroš Davidović ispričao je da je u trenutku napada bio u centru grada, koji je već zahvatio haos.

„Policija je bila na sve strane, nisam znao šta se dešava“, rekao je on i precizirao da je u trenutku napada koji se dogodio između 22 i 23 sata bio u blizini muzeja Luvr.

To mu je, kako je naveo, bio prvi odlazak u Francusku, na koji je otišao poslovno i turistički.

U seriji terorističkih napada, sdinoć u Parizu poginulo je najmanje 128 , a ranjeno više od 250 ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.