U trendu

Turska blokirala pristup Tviteru

Turska je blokirala pristup društvenoj mreži Tviter da bi sprečila širenje slika bombaškog napada na jugoistoku zemlje u ponedeljak u kome je ubijeno 32 ljudi, prenosi turska državna novinska agencija Anadolija.

Agencija je navela danas i da vlada pokušava da onemogući korisnike Tvitera da pozivaju na proteste protiv vlade zbog toga što nije učinila više da spreči bombaški napad.

Turski zvaničnici su izrazili zabrinutost da je taj napad bombaša samoubice deo kampanje odmazde grupe Islamska država zbog nedavnih operacija za suzbijanje ekstremista u zemlji.

U akcijama širom zemlje turski zvaničnici naveli su da su u poslednjih šest meseci uhapsili više od 500 ljudi osumnjičenih da rade sa Islamskom državom. Ovog meseca uhapšen je 21 osumnjičen za veze s terorizmom.

Bombaš samoubica izvršio je napad u Suruču, nedaleko od sirijskog grada Kobane, dok su omladinski aktivisti imali sastanak na kome su pripremali odlazak u taj sirijski grad da pomognu u njegovoj obnovi. Ubijeno je 32 aktivista. Kurdske snage su krajem juna preuzele kontrolu nad Kobaneom od džihadista Islamske države.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.