U trendu

Ubili bi me da sam ostao još 10 minuta

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan smatra da je  „za dlaku izbegao smrt“ kada su zaverenici, u pokušaju državnog udara, upali u tursko letovalište Marmaris, gde je bio na odmoru.

„Da sam ostao još 10, 15 minuta, ubili bi me ili oteli“, rekao je Erdogan u intervjuu za američku televizijsku mrežu Si-En-En.

Erdogan je za Si-En-En, takođe, rekao da turski narod želi smrtnu kaznu za one koji su učestvovali u neuspelom vojnom puču, u kojem je ubijeno više od 200 ljudi.

Turski predsednik je istakao da je na parlamentu da odluči da li da se ponovo uvede smrtna kazna i da će on, ukoliko se to desi, takvu meru pretočiti u zakon.

Turska je 2004. godine ukinula smrtnu kaznu u okviru napora ka članstvu u EU, ali su pozivi za ponovno uvođenje te kazne pojačani posle neuspešnog vojnog puča u petak, u kojem je ubijeno više od 200 ljudi.

„Za to je potrebna odluka parlamenta…Kao predsednik, odobriću svaku odluku parlamenta“, rekao je Erdogan u intervjuu za Si-En-En.

Erdogan je naglasio da je „narod na ulicama izneo takav zahtev“.

„Narod smatra da bi ti teroristi trebalo da budu ubijeni…Zašto bi ih držali i hranili u zatvorima, to je ono što narod kaže“, poručio je Erdogan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.