Teksaški masakr motornom testerom

Žanr: horor
Trajanje: 100 min.
Premisa: inspirisano istinitom pričom


Glavne uloge:

Džesika Bil (Jessica Biel), Džonatan Taker (Jonathan Tucker), Erika Lirsen (Erica Leerhsen)

Scenario: Kim Henel (Kim Hennel), Tob Huper (Tobe Hooper)
Režija: Markus Nispel (Marcus Nispel)

SINOPSIS

Film je baziran na istinitim događajima koji su inspirisali kako originalni film iz 1974, tako i film „Kad jaganjci utihnu“. „Teksaški masakr motornom testerom“ je priča o grupi tinejdžera koje, izolovane na jednom ranču u Teksasu, okružuje grupa poremećenih ljudi koji dele strašnu tajnu. Među njima je i manijakalan čovek sa motornom testerom, poznatiji pod imenom Lederfejs. On je zao, nezaustavljiv i žedan krvi.

O FILMU

Zastrašujuća priča originala, kao i rimejka, inspirisana serijom istinitih događaja, ocenjena je kao jedna od najstrašnijih horor priča svih vremena i predstavlja okosnicu za nebrojeno mnogo horor filmova na koje je uticala. Iako je film iz 1974. napravljen sa samo 1.500.000 dolara, zaradio je preko 100 miliona u celom svetu i tako stvorio sebi poziciju kultnog klasika ovog žanra. Glavni lik filma, Lederfejs, ušao je u filmsku istoriju kao jedan od najprepoznatljivijih negativaca, a sam film i danas predstavlja standard za zastrašujući horor žanr. Nakon premijere rimejka u Americi, 15. oktobra, film je postigao neverovatan uspeh na bioskopskim blagajnama. Naime, sa budžetom od samo devet miliona dolara, film je već prvog vikenda zaradio 29, a dosad – samo u Americi – oko 80 miliona dolara. Beogradska premijera zakazana je za 15. januar 2004.

O REŽISERU

Markus Nispel
Ovaj Nemac počeo je karijeru kao reditelj u jednoj agenciji, a već sa 20 godina dobio je stipendiju i došao u Ameriku. Režirao je spotove za grupu „C&C Music Factory“. Dosad je režirao preko 100 reklama i muzičkih spotova za prestižne firme – Audi, Canon, Coca Cola, L“Oreal, Pepsi, Marlboro, Mercedes, Visa Gold, kao i za televizije MTV, NBC, CBS. Preko 15 pesama za koje je režirao spotove bilo je na prvom mestu svetskih top-lista – „Spice Girls“, „The Fugees“, Majkl Džekson (Michael Jackson), Elton Džon (Elton John), Areta Frenklin (Aretha Franklin), Šer (Cher) i mnogi drugi. Mnogo puta je nagrađivan. Njegovi spotovi bili su 12 puta nominovani i četiri puta proglašeni za najbolje na čuvenoj MTV dodeli nagrada; među njima je „Killer/Papa Was a Rolling Stone“ Džordža Majkla. Ovo mu je prva samostalna režija dugometražnog igranog filma.

O GLUMCIMA

Džesika Bil (Erin)
Počela je karijeru u najgledanijoj seriji „Vorner bradersa“ – „Na sedmom nebu“. Ova talentovana mlada glumica izazovnog izgleda i građe proglašena je za jednu od 50 najlepših žena sveta; njen fudbalski tim bio je neporažen i osvojio je prvo mesto, a njena glumačka karijera je u usponu. Doskora smo je gledali u filmu „Pravila privlačnosti“, a sada sa Veslijem Snajpsom i Krisom Kristofersonom sprema treći deo filma o crnom vampiru Blejdu – „Triniti“. Nedavno je postala zvanično lice prestižne kuće L“Oreal. Igrala je u filmovima „Ulee“s Gold“, „Letnja šema“ („Summer Catch“) i „I“ll Be Home For Christmas“. Trenutno je u postprodukciji novi triler, „Cellular“, u kome igra pored Kim Bejsinger, a u januaru 2004. počinje snimanje filma „Stealth“, u kome pored Džoša Lukasa i Sema Šeparda tumači glavnu žensku ulogu.

Džonatan Taker (Morgan)
Ovaj dvadesetjednogodišnjak počeo je karijeru 1994. godine ulogom u filmu „Botte di Natale“. Igrao je i u filmovima „Two if by Sea“, a imao je i manju ulogu u filmu „Sleepers“ Barija Levinsona. Uloga u filmu „The Deep End“, pored Tilde Svinton, donela mu je odlične kritike. Igrao je i u filmovima „The Virgin Suicides“ Sofije Kopole i „100 devojaka“, koji je prikazan na prošlogodišnjoj Sinemaniji. U pretprodukciji je i film nezavisne produkcije „Love Comes To The Executioner“, u kome će igrati osuđenika na smrt.

Oficijelni sajt:

  • Texas Chainsaw Massacre, The (2003)

    Premijera: 15. januar 2003. godine

  • Pogledajte komentare (5)

    5 komentara

    Ostavite komentar