Tramp neće da prisustvuje večeri dopisnika iz Bele kuće ovog proleća

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da neće prisustvovati godišnjoj većeri Udruženja dopisnika iz Bele kuće koja se održava u aprilu u Vašingtonu.

Ovaj dogadjaj, na kome se skupljaju sredstva za univerzitetske stipendije i dodeljuju novinarske nagrada, okuplja novinare i poznate ličnosti i obično mu prisustvuju predsednik države i prva dama. Tradicionalno se pojavi neki komičar i pravi viceve na račun predsednika, a i predsednik održi zabavni govor u kome često zbija šale na račun novinara i svojih protivnika.

U tviter poruci juče Tramp je napisao: „Neću prisustvoati večeri Udruženja dopisnika iz Bele kuće ove godine. Molim vas, poželite svima da se divno provedu“. 

Tramp je poznat po nategnutom odnosu sa medijima i po tome što ne trpi kritike. Otkad je preuzeo dužnost predsednika, on je pojačao kritiku medija i optužio neke poznate medijske kuće da objavljuju „lažne vesti“ i nazvao ih „neprijateljem američkog naroda“.

On je redovno prisustvovao ovoj večeri proteklih godina, u svojstvu poznate ličnosti i zvezde rijaliti televizije i vlasnika izbora za Mis Amerike. Preskočio je večeru u aprilu 2016, koja je bila u jeku predsedničke kampane i bila je poslednja večera na kojoj je predsednik Barak Obama bio gost.

U saopštenju posle Trampove Tviter poruke, predsednik Udruženja Džef Mejson napisao je da udruženje prima k znanju objavu predsednika Donalda Trampa preko Tvitera da ne planira da prisustvuje večeri, za koju je istakao da je „bila i nastaviće da bude proslava Prvog amandmana (na Ustav SAD) i važne uloge koju igraju nezavisni mediji u zdravoj Republici“. 

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com