„Disciplin A Kitschme“ 28. maja u bašti SKC-a

Grupa „Disciplin A Kitsćme“ održaće koncert 28. maja u Bašti Studentskog kulturnog centra (SKC) Beograda, najavila je promoterska kuća „Long play“.

„Nije jubilej, nije proslava rođendana, ovo je samo veliki koncert najmonolitnije rok pojave na ovim prostorima, promocija najnovijeg albuma „Opet“ uz neizbežne vanvremenske bučne hitove Discipline kičme za sve nepokolebljive, samodisciplinovane, na distanci od ovisnika o moći i šoping mola“, poručuju organizatori koncerta.

Nastala na temeljima kultnog „Šarla Akrobate“ 1981. godine, „Disciplin A Kitschme“ basiste i pevača Dušana Kojića – Koje nametnula se do sada kao jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena srpske i regionalne scene.

Od minimalističkog bas-bubanj debija „Sviđa mi se da ti ne bude prijatno“ (1983), preko eksperimenta sa duvačima kao na „Zeleni Zub na Planeti dosade“ (1989), i engleske verzije benda tokom devedesetih, „Disciplina“ je stigla do nove faze rada sa albumima „Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi“ (2007), „Uf!“ (2011) i sada „Opet.“

„Na novom albumu ima dosta sešn detalja. Koncept ustanovljen na prošlom „Uf“, primenjen je i ovde. Prva četiri minuta pesme poštuju pop strofa-refren obrazac, da bi se kasnije grupa razigrala. Naravno, ritam i gruv su osnovna ideja vodilja, nema suvišnih tonova“, objasnio je Kojić.

Album „Opet.“, najavljen je hit singlovima „Samo disciplina“, „Ovisnik o moći“ i „Zaboravili rokenrol“, prvo je izdanje benda sa novim bubnjarem Radetom Vulićem-Vulom (Popečitelji, Bo, Svemirci, Trese.Lupa.Udara).

U „Disciplini“ su i pevačica Manja Đorđević i Igor Đeke na usnoj harmonici.

Ulaznica za koncert „Disciplin A Kitschme“ u Bašti SKC-a košta u promo periodu 1.000 dinara na blagajni Doma omladine Beograda, odnosno preko mreže Eventim.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

disciplina kicmekoncertskc
Komentari (0)
Dodaj komentar