Novi album benda „Šišarke“

Zrenjaninski bend „Šišarke“ objavio je album pod nazivom „Crni pas“ za kuću „Lampshade Media“.

Album „Crni pas“ je kompilacija koju prožima nekoliko muzičkih pravaca i stilova, pre svega okrenuta tvrđem zvuku kao jezgru koje je bend gradio od svog osnivanja, ali isto tako u određenim pesmama obojena modernim pop frazama i aranžmanima.

Tekstovi govore o ljudima i njihovim relacijama u modernom društevnom poretku, o njihovim težnjama, borbama, ljubavima, ali i hrabrosti.

Glavni motiv albuma oslikava tromost čoveka koji je na mukama i njegovu snagu kada je iskren i otvoren.

Ono što je glavna odlika ovih osam pesama jeste okrenutost stvarnosti kroz doživljaj intimnosti i igru simbolike, ističe „Lamshade Media“.

„Tumarajući kroz muzičke godine naleteli smo na crnog psa kao simbola energije, ideje, kreativnosti i pečata za ono što ovaj album nosi“, objasnili su članovi benda.

Oni su naglasili da je album urađen u jednom dahu, sa jasnom vizijom i bez kompromisa – „od masnih rifova do džez klavira, od agresije do agonije, od besa do straha… sve u osam pesama“.

Bend „Šišarke“ je osnovan 2005. godine u Zrenjaninu sa idejom da kreira i izvodi muziku koja će biti isključivo produkt interakcije i muzikalnosti samih članova.

Od prvog dana bend je bio orijentisan ka stvaranju autorske muzike i svojstvenog muzičkog stila koji je bio rezultat kombinacije pomalo suprotstavljenih individualnih muzičkih ukusa članova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

albumbendsisarke
Komentari (0)
Dodaj komentar