Ove destinacije su izabrali svetski putnici

TripAdvisor, najveća svetska zajednica putnika na Internetu, objavio je pobednike takmičenja Travelers’ Choice Destination Awards za 2010. godinu. Ukupno je nagrađeno 576 turističkih destinacija, a u izboru su učestvovali brojni korisnici ovoj sajta.
Pobednici su odabrani na osnovu miliona komentara i zapažanja korisnika, njihovih omiljenih odredišta, ali i uopšteno, na osnovu popularnosti određenih turističkih destinacija na portalu TripAdvisor. Najznačajniju nagradu, onu za najbolju svetsku turističku destinaciju, osvojio je Monte Karlo. Najbolja svetska destinacija za kulturu i razgledanje je Firenca; najbolja u kategoriji romantičnih odredišta je Oia, koja se nalazi na grčkom ostrvu Santorini; najbolje porodično odredište je Marne-la-Vallée u Francuskoj; najbolji noćni život je u američkom Nju Orleansu (New Orleans); najbolje buduće odredište je nemački Garmiš Partenkirhen (Garmisch-Partenkirchen).
Nagrade su dodeljene i u nekoliko drugih kategorija, kao što su najbolja morska destinacija (Beach & Sun – Providenciales, Turks i Caicos), gastronomska destinacija (Food & Wine – Napa, Kalifornija), najbolja destinacija za pustolovine (Outdoor & Adventure – Queenstown, Novi Zeland), kao i najbolja destinacija za opuštanje (Relaxation & Spa – Sedona, Arizona). Pored najboljih na svetu, nagrade su posebno dodeljene i za pojedine kontinente.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

arizonafrancuskagrckakalifornijakvinstaunmonte karlonajbolje destinacijenapanemačkanju orleansnovi zelandoisopuštanjeplaniranjeputovanjerelaksacijasantorinisedona
Komentari (0)
Dodaj komentar