Da li se previše „nudite“?

Devojkama, kao ni momcima, nije uvek lako da odrede kada u nečemu – flertu, recimo – idu predaleko, kada su previše napadne, previše toga nude „na izvol’te“… To nije nikakva sramota, to su stvari koje se vremenom uče, i za koje ne postoje striktna pravila, ne kao što je pravilo da su dva i dva četiri.

Vrlo često momcima neće nimalo smetati ako se devojka „nudi“. Zapravo, ako se nekom dečku zaista sviđate, vrlo je malo toga što možete da učinite a da to njemu bude odbojno. Samo, ako se nudite „na izvol’te“ (recimo, baš flertujete s nekim, i to vrlo oskudno obučene, i samo što ne počnete da se trljate o njega ili odete i toliko daleko), ukoliko mu se uopšte ne dopadate, pobeći će, a ako mu se ne dopadate nešto posebno, mogao bi ipak da vas ne odbije, nego da „iskoristi priliku“. I da vas ostavi vrlo brzo posle toga, ne zato što želi da vas povredi, nego mu i ne padne na pamet da bi mogao time da vas povredi – hej, vi ste ponudile, on je prihvatio, šta mu sad zamerate?

Momci nisu skloni tome da komplikuju stvari; ako se devojka ponaša kao da bi odmah htela seks s njim, veliki je broj dečaka koji neće odmah da razmišljaju šta bi još mogli da dobiju od te devojke, neće sanjariti kako bi im deca izgledala; zaključiće da je seks sve što je ponuđeno i zadovoljiti se time – osim ako im se devojka baš dopada, pa će pokušati i da ostanu s njom.

S druge strane, ako devojka nije baš toliko lako pristupačna – recimo, stidljiva je, ili rezervisanija – odmah je jasno da je oko nje neophodno više se potruditi. Dečko koji za tu devojku nije nešto posebno zainteresovan neće se potruditi; onaj kome se ona stvarno sviđa hoće, kao i oni momci koji vole izazov.

Tu je i faktor onoga što momci više vole, a to se razlikuje od dečaka do dečaka. Neki više vole kad ne moraju mnogo da se trude, kad im je s devojkom sve lako. Drugima pak to nije zanimljivo, žele izazov, privlači ih da oko devojke moraju da se pomuče (ne baš da do besvesti moraju da se muče, i ne da im svaka sitnica bude problematična, ali da ipak moraju dobro da se potrude).

Dakle, da li se vi previše „nudite“? Da li ste prenapadne? Zavisi od toga šta je ono što želite, i zavisi od toga šta se više dopada dečku koji vas zanima – na vama je da procenite situaciju, onda postupite onako kako vam se čini da je najbolje, i nadate se da će sve dobro ispasti. Uglavnom ne ispadne sve u dlaku onako kako ste očekivali, ali ako međusobno dopadanje postoji, bude tu već nešto lepo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

promettinejdzeriveze
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Vladimir Spasenić

    Mnogo ste fino obradili ovu tematiku. Materija je konceptualno sažeta, ali vrlo jasno izneta, mada sumnjam da postoji momak koji odbija curu koja mu se nudi.

  • Marija J

    Ukoliko devojka oseti potrebu da se „ponudi“, samo napred, šta god to značilo. Često čujemo kako napadne devojke bolje prođu u životu na svim poljima, pa i ljubavi. Ja nisam jedna od njih i žao mi je zbog toga. Ne treba glumiti u ljubavi i biti po svaku cenu fina i neprimetna, pa čak ni tražiti zlatnu sredinu. Potrebno je biti svoja, prirodna pa kome se zaista iskreno dopadnemo – biće naš.

  • Nataša Gajić

    Naprosto iskažete sve „za“ i „protiv“, pobrojite svaku trunčicu i natuknete krajnosti dajući na uvid svoju suštu suprotnost u vidu potencijalne „druge kandidatkinje“ – svoje drugarice, konkurencija u izgledu nikad nije bolje palila, a na vama je da ostanete ili se izgubite nenadano u vidu lastinog repka.