Podloga ako imate pegice

Tinejdžerkama najčešće nije stvarno potrebno mnogo šminke, na njima su lepe već njihova mladost i svežina, ali mnoge ipak vole da se šminkaju, tako se osećaju sigurnije. Pegice nekada umeju da budu problem, jer nije lako odabrati podlogu koja ide uz njih.
Recimo, imate svetlu kosu, svetlu kožu i pegice. Ili tamnu kosu, svetlu kožu i pegice. Kada na lice stavite podlogu, vaše pegice vam nekako deluju blesavo uz nju, podloga ne može da ih sakrije, a teško vam je i da nađete stvarno dobru nijansu podloge. Nekome bi sve navedeno zvučalo kao nešto sasvim trivijalno, ali onim devojkama koje imaju pegice to može da bude jedna od "sitnica koje život znače".
Ako ste u navedenoj situaciji, rešenje za vaš problem moglo bi da bude da ne koristite klasičnu podlogu, već toniranu hidratantnu kremu za lice (često ih i nema u nešto mnogo nijansi, već samo svetlija i tamnija, pa je lako odabrati – onu svetliju). Nanesite malo takve kreme, i vaše lice će dobiti veoma lep, prozračan, ujednačen izgled. Pegice neće biti pokrivene, ali to ne treba da vas brine – ten će vam izgledati lepo, a pegice su normalna stvar (i, verovali ili ne, mnogi ih smatraju baš slatkim, a devojke koje ih imaju privlačnim), i uz ovakvu kremu će se lepo uklopiti.
Postoji i druga varijanta, takođe jako dobra za tinejdžerke, a to je da ne koristite podlogu već samo korektor. Ova varijanta je veoma zdrava za kožu jer je ne opterećuje šminkom, a velikom broju tinejdžerki podloga ionako nije potrebna, mnogo im je bolji adut njihova sopstvena mlada koža. Ukoliko na vašem licu nema mnogo toga što želite da pokrijete (znači, koža bez mnogo bubuljica ili flekica koje vam se ne sviđaju – pegice ne računamo, jer, kao što smo već rekli, njih i ne treba kriti), onda tih nekoliko "kritičnih tačaka" možete da zamaskirate malom količinom korektora.
Mlade ste i lepe, ne sakrivajte to pod slojevima šminke!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izgledkozmetikapegetinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar