Potrebna im je pauza

Desi se, nekada, kada ste u vezi s nekim, da ta osoba izjavi da joj je potrebna pauza. Osetite se nesigurnim šta joj to zapravo znači – najčešće, vaš strah je opravdan i "pauza" je zapravo eufemizam za raskid, mada neretko tu postoje nijanse.
Kakve sad nijanse? Nekada kad vam dečko ili devojka kažu da im je potrebna pauza u vezi, to znači da žele da raskinu s vama, ali da nemaju hrabrosti da to izgovore. I, nakon toga, provodite neko vreme odvojeno, to vreme se produžava, dok ne postane očigledno šta je zapravo pauza značila. A opet, nekada ne bude baš tako; kažu vam da žele pauzu, i budete neko vreme odvojeni, oni se viđaju i s drugima, a vi im dođete nešto kao rezervna varijanta, da imaju kome da se vrate ako im nova veza propadne ili im nova osoba koju viđaju jednostavno dosadi.
Razume se, postoje situacije kada je nekome bukvalno potrebna pauza, recimo, zato što će otputovati nekud i neće biti u prilici da se viđa s vama – nije nemoguće da tamo gde otputuje bude toliko preokupiran/a nekim drugim stvarima da se ne seti ni SMS da vam pošalje. Ma koliko vas neko voleo, ma koliko nekome bili bitni, može da naiđe period kada toj osobi jednostavno niste na vrhu liste prioriteta jer mora da se bavi nečim drugim.
Može da bude i da je pauza način da se pokuša sa spasavanjem veze. Nešto u vezi ne ide kako treba, ili je osoba s kojom ste počela da se "hladi", pa pokušava da pauzom ponovo probudi osećanja koja već blede, ili da ublaži probleme i ubedi sebe da i nisu toliko veliki.
Kako znati o čemu se zapravo radi? Lako bi bilo reći: "Pitajte šta se tačno podrazumeva pod tom pauzom", ali ako se radi o tome da ta osoba nema hrabrosti da raskine s vama ili da vas čuva kao rezervnu varijantu, teško da ćete dobiti iskreni odgovor; verovatnije je da ćete čuti nešto podjednako neodređeno kao što je pauza. Verovatno je najpraktičnije da sačekate (znatno lakše reći nego učiniti, znamo), jer će posle izvesnog vremena neminovno postati jasno o čemu se tačno radi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pauzatinejdzerivezapotrebe
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Ana A

    Koliko dugo bismo trebali čekati?

  • Gorgina Jaćimović

    Tekst je odličan. Ako neko nekoga voli pa mu je potrebna pauza, zašto da ne. Ako je pak neko nekome dosadio, zašto ga prisiljavati da ostane sa njim?! Jednom rečju, bez ljubavi nema zdravog života.