najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Beba Bridžit Džons (video)

Žanr: romantična komedija
Trajanje: 122 min

Glavne uloge: Rene Zelveger (Renee Zellweger), Kolin Firt (Colin Firth), Patrik Dempsi (Patrick Dempsey), Ema Tompson (Emma Thompson), Džema Džons (Gemma Jones), Džim Brodbent (Jim Broadbent), Sali Filips (Sally Phillips), Džejms Kalis (James Callis)
Scenario: Helen Filding (Helen Fielding), Den Mejzer (Dan Mazer), Ema Tompson (Emma Thompson)
Režija: Šeron Meguajer (Sharon Maguire)

SINOPSIS

Posle raskida sa Markom Darsijem (Firt), Bridžitin (Zelveger) “srećni do kraja života” plan nije krenuo kako treba. Ponovo sama u četrdesetima, ona odlučuje da se fokusira na svoj posao kao top producenta vesti i da se okruži starim i novim prijateljima. Konačno, Bridžit drži sve pod kontrolom. Šta može da pođe naopako?

Onda će se njen ljubavni život preokrenuti i upoznaće markantnog Amerikanca po imenu Džek (Dempsi), udvarača koji je potpuno drugačiji od g. Darsija. U neočekivanom preokretu, ona će ostati trudna, ali postoji začkoljica – može samo 50 posto da bude sigurna ko je bebin otac.

O FILMU

Oskarovcima Rene Zelveger i Kolinu Firtu pridružuje se Patrik Dempsi u novom nastavku priče o omiljenoj singl devojci celog sveta, „Beba Bridžit Džons”. U režiji Šeron Magvajer, novi film iz voljenog serijala zasnovanog na heroini koju je stvorila Helen Filding, govori o Bridžitinoj neočekivanoj trudnoći.

28. februara 1995, mala kolumna tada nepoznate Helen Filding osvanula je u britanskim novinama „Independent“. Bila je napisana iz ugla neudate mlade žene po imenu Bridžit Džons (godine: 32, težina: 58 kg) koja živi i radi u Londonu. Kolumna je ubrzo postala jako popularna, a kad je Bridžit postalo prepoznatljivo ime, ponude za njenu autorku su počele da pljušte. U toku deset godina od prvog pojavljivanja u novinama, Bridžit Džons se našla u dva međunarodna bestseler romana i dva filmska hita.

Osim autorke, niko ne zna Džonsovu bolje od glumice koja je igra sve ove godine. „Bridžit je večiti optimista, skromna žena koja humorom prevazilazi sve teškoće,“ kaže Rene Zelveger. „Uporna i odlučna, ona neće biti pobeđena. Ona je savršeno nesavršena i to je ono zbog čega se ljudi poistovećuju s njom.“

Kad je Bridžit stvorena, samice širom sveta su shvatile da nisu same sa svojim konfliktnim težnjama i nesigurnostima. Opsednutost kalorijama, pravila šminkanja i brijanja, konflikti srca i mozga, ništa nije bilo sakriveno. „Doživljavam Bridžit trenutak,“ postao je deo svakodnevnog govora, kao i „razuzdana boginja seksa“. Bridžit je optimizovala novu vrstu žena.

Zašto smo onda toliko čekali na Bridžitin povratak? „Posle prvog i drugog dela, uvek smo se nadali da će Bridžit dobiti još jedno poglavlje,“ kaže producentkinja Hejvard. „Počeli smo da pričamo o tome pre više godina s Helen i trebalo je par godina da se priča razvije. Dugo se stvarala, ali želeli smo da uradimo sve kako treba.“

Bridžit je sad uspešna producentkinja informativnog programa. Prestala je da puši, smanjila konzumiranje šardonea, ne opterećuje se kilogramima, a knjige za samo-pomoć zamenila je političkom literaturom. Kad je publika upoznala Bridžit ona je imala 32 godine, a u drugom delu 34. U „Bebi Bridžit Džons“ ona proslavlja svoj 43. rođendan. Ono što je rediteljki bilo važno u ovom delu je to da priča odražava šta se dešava odraslim osobama u ovim ključnim prelaznim godinama, i emotivno i profesionalno.

Uprkos njenoj nezavisnosti, Bridžit je i dalje neudata i bez dečka. „Želeli smo da je izolujemo,“ objašnjava Hauardova. „Svi njeni prijatelji su se ostvarili, čak se i Tom skrasio i usvojio bebu. Ona je ostala jedina neudata.“ „Bridžit se i dalje bori sa istim problemima,“ kaže rediteljka. „I dalje se boji samoće i pokušava da nađe smisao svog života. Ona je toliko nesavršena i puna mana.“

Uprkos Bridžitinim poricanjima, snovi o ljubavi i deci su uvek prisutni. „Pričali smo o tome zašto je to tako i zaključili smo da je to delimično zbog toga što nije skroz prebolela Marka Darsija,“ objašnjava Hejvardova. „Od početka smo želeli da to bude priča o Bridžit koja ostaje u drugom stanju, ali ne zna ko je otac,“ potvrđuje Hejvardova. Iako je Fildingova bila dosta uključena u produkciju, pošto je imala mnogo obaveza, pristala je da se još jedan scenarista priključi projektu. „Na početku je priča razvijena s Helen i scenaristom Denom Mejzerom. Uz Helenino odobrenje, u ekipu smo doveli i Emu Tomson,“ kaže Hejvardova.

Producent Felner kaže: „Ema Tomson je glumica i scenaristkinja s kojom smo imali mnogo sreće da sarađujemo tokom godina na filmovima kao što su ’U stvari ljubav’ i ’Dadilja Mekfi’. Tražili smo scenaristu koji će nam pomoći sa scenarijom i ona je delovala kao prirodan izbor. Sjajno je obavila posao, a pritom je smislila i lik dr Rolings. Mi smo je onda ubedili da ona treba da je igra, pošto je ona stvorila. To je genijalno odradila.“

Megvajerova je zahvalna što je Tomsonova smislila dodatne prepreke i komične situacije. „Bridžitin svet je poznat, pa smo morali publici da pružimo preokrete, iznenađenja i neočekivane situacije,“ kaže rediteljka. „Takođe sam želela da unesem i ’svežu, mlađu krv’. Dopada mi se što smo uveli nove prijatelje s posla, poput Mirande koja je deo nove generacije koja drugačije gleda na veze – mnogo slobodnije i amoralnije.“ „Dok prolazite kroz život shvatate da niste došli do tačke kad ste shvatili kako sve funkcioniše,“ kaže Zelvegerova. „Ovo poglavlje u Bridžitinoj priči istražuje razlike između onoga kako zamišljate da će vam život izgledati i stvarnosti u kojoj se nađete“, kao lik Danijela Klivera. Ali on je sušta suprotnost Danijelu po mnogo čemu.“

Oficijelni sajt:

Bridget Jones’s Baby (2016)

Premijera: 15. septembar 2016. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar