Ejmi

Žanr: dokumentarni, biografski, muzički
Trajanje: 128 min
Premisa: Devojka iza imena

Glavne uloge: Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse), Mič Vajnhaus (Mitch Winehouse), Mark Ronson (Mark Ronson), Toni Benet (Tony Bennett), Pit Doerti (Pete Doherty)
Režija: Asif Kapadia (Asif Kapadia)

SINOPSIS

Film “Ejmi” reditelja Asifa Kapadie pripoveda priču o sada već legendarnoj pevačici Ejmi Vajnhaus. Film se pretežno oslanja na arhivske snimke koje do sada niste imali prilike da vidite, ali i na pevačicine do sada neobjavljene pesme.

Film počinje insertima Ejminog kućnog videa kada je imala samo četrnaest godina. Kapadia je za potrebe snimanja filma obavio preko 100 intervjua sa rodbinom i prijateljima Ejmi Vajnhaus, želeći da pronikne u suštinu njenog života i da ga osvetli sa različitih strana.

O FILMU

Film “Ejmi” (“Amy”) otvorio je festival “Slobodna zona” u Centru “Sava”.

O REŽISERU

Asif Kapadia (reditelj)
Dobitnik je nagrade BAFTA i poznat je po vizuelno raskošnim filmovima. Režirao je slavni film “Sena” za kompaniju “Working Title” o legendi Formule 1 Artonu Seni. “Sena” je dokumentarac s najvećom zaradom u istorijii britanske kinematografije, a nagrađen je brojnim međunarodnim nagradama. Kapadia posebno voli da proučava živote neobičnih i nesvakidašnjih ljudi. Proslavio se kratkim filmom “The Sheep Thief” (1977.), a kasnije snima “The Warrior” i “Far North” (2004.), dok trenutno radi “Ali And Nino” za “Archery Pictures”.

Oficijelni sajt: Amy (2015)

Premijera: 5. novembar 2015. godine

Ostavite komentar