najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Osveta (video)

Žanr: triler
Trajanje: 102 min
Zemlja porekla: Španija (2015)

Glavne uloge: Luis Tosar, Javier Gutierrez, Elvira Minguez, Fernando Cayo
Scenario: Alberto Marini
Režija: Danijel de la Tore (Dani de la Torre)

SINOPSIS

Jednog savršenog jutra, jedna savršena porodica biće uhvaćena u mrežu savršenog zločina. Karlos, direktor ugledne banke, započinje radni dan vozeći decu u školu. Nekoliko minuta po pokretanju automobila, dobija telefonski poziv od anonimnog muškarca koji ga obaveštava da se ispod njegovog sedišta nalazi bomba i da će eksplodirati ukoliko neko pokuša da napusti vozilo. Stranac zna sve o njemu i paklenom preciznošću ga pritiska da za nekoliko sati prikupi veliku količinu novca, jer će u suprotnom njegov auto odleteti u vazduh. On se ne šali. Ovu mrežu savršenog zločina pleo je dve godine. Nezaustavljiv je. Nedodirljiv. Karlos i njegova darovita deca bore se protiv časovnika da bi zaustavili monstruma koji, zapravo, traži osvetu…

O FILMU

„Znaš li kakav je osećaj kad ti oduzmu sve?“

Filmski debi Danija de la Toresa osvojio je podjednako špansku publiku i kritičare, čemu u prilog ide osam nominacija za prestižno priznanje Španske akademije filmske umetnosti i nauka, nagradu Goja, gde je trijumfovao u kategoriji za najbolju montažu i zvuk. Okarakterisana kao evropska „Telefonska govornica” režisera Džoela Šumahera, sa još atraktivnijim i uzbudljivijim scenama, „Osveta” obuzima gledaoce od prvog minuta i ne pušta ih iz čeličnog stiska napete akcije do odjavne špice.

O REŽISERU

Rođen 1975. u gradiću Monforte de Lemos u španskoj pokrajni Galacija, reditelj, scenarista i producent Danijel – Dani de la Tore studirao je sliku i zvuk u gradu Orense. Rediteljski zanat pekao je u nekoliko kratkih filmova „Minas“ (2004), „Lobos“ (2004) i „Bos Dias“ (2006). Za „Minas“ (“Rudnici”) nagrađen je na prestižnom Internacionalnom festivalu kratkog filma u Almeriji. Režirao je 2010. mini seriju „Mar libre“ (“Otvoreno more”), koja mu je donela nominaciju na poznatom televizijskom festivalu „Banff“. Film „Osveta“ je njegovo prvo dugometražno bioskopsko ostvarenje.

Oficijelni sajt: El desconocido (2015)
Premijera: FEST 2016. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.