U trendu

Zbog tebe promeniću prezime

Žanr: romantična komedija Trajanje: 98 min.

Glavne uloge:Klara Lago (Clara Lago), Dani Rovira (Dani Rovira), Carmen Machi, Alberto Lopez, Carmen Machi
Scenario:Borja Cobeaga, Diego San Jose
Režija:Emilio Martinez Lazaro (Emilio Martenez Lazaro)

SINOPSIS

Rafa (Dani Rovira) je momak iz Sevilje, koga interesuju samo lepe stvari, izgled i žene. Nikada nije izašao iz Andaluzije, ali odluči da napusti rodni kraj zbog Amaje, mlade Beskijke, koja, za razliku od ostalih žena koje je upoznao, odoleva njegovim zavodničkim tehnikama. Zbog toga i uprkos savetima prijatelja koji mu predviđaju neuspeh, odluči da otputuje u mesto svoje izabranice, u srce zemlje Baska, kako bi je ubedio da je ona ljubav njegovog života i da je on pravi čovek za nju. Cela serija nesporazuma naterala je mladog Andaluzijca da se pretvara da je Baskijac, koristeći osam prezimena i svaki put postaje sve bliži ličnosti koja će ostvariti njegov cilj.

U tome mu pomaže i zemljakinja Ana, koja se davno udala u Baskiji i ostala udovica. Tu je i Amajin otac, ribar koji mrzi sve što je izvan njegovog zavičaja, ali ipak prihvata svog budućeg zeta. Dakle, nisu ni Baskijati toliko prepotentni i ponosni, ni Andaluzijci toliko opušteni i površni, iako film obiluje nesporazumima, predrasudama, tračevima, karikiranjem običaja severa i juga, toliko udaljenih, a ipak u mnogo čemu sličnih.

O FILMU

Najgledaniji je ovo film svih vremena u Španiji, najgledaniji španski film za šest nedelja prikazivanja sa zaradom od 74.000.000 dolara i preko sedam miliona gledalaca u Španiji. Ova urnebesna komedija napravila je pravi haos na bioskopskim blagajnama širom Španije i potukla sve dosadašnje rekorde gledanosti. Velika gledanost i odličan finansijski rezultat petog po redu ostvarenja mladog reditelja Emilija Martineza Lazara privukli su i pažnju najuglednije filmske štampe.

Na šta smo sve spremni kako bismo osvojili nekoga ko nam se mnogo dopada? Da li biste promenili svoj lični identitet, svoje ime i prezime i rodni grad, kako biste nekoga ubedili da ste prava osoba za nju ili nega?

Za glavne uloge ove urnebesne komedije reditelj je izabrao mlade glumce Danija Roviru, veoma popoularnog španskog glumca koji se proslavio u „Monolozima“ i rijaliti šou „Da li bi izašla sa mnom“, i glumicu Klaru Lago, koja je našoj publici poznata iz filma „Želim te“, drugog nastavka kultnog filma „Tri metra iznad neba“.

Oficijelni sajt:

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike