najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Britanci u neverici: „Mućke“ u državama bivše Jugoslavije imaju kultni status (video)

Britanska serija „Mućke“ postala je toliko popularna u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, da su u tim zemljama fraze kao što je „sledeće godine bićemo milioneri“ postale svakodnevne, otkrili su Britancima njihovi tabloidi.

BBC-jeva serija se u zemljama istočne Evrope prikazivala sa prevodima, a mnogi njeni stanovnici su uz pomoć Dejvida Džejsona u ulozi sitnog prevaranta dobrog srca Dereka ‘Del Boja’ Trotera naučili engleski jezik.

‘Pošto serija nikada nije sinhronizovana, fraze poput ‘Lovely Jubbly’ su sada deo svakodnevnog govora’, rekla je Kejt Kif, žena ambasadora Velike Britanije u Srbiji, Denisa Kifa.

‘Mućke su već godinama kultna serija, a prikazuju se svakodnevno barem na jednom programu. Žuti trotočkaš Troterovih se čak nalazi u jednom beogradskom privatnom muzeju.’

Nikolas Lindhurst, koji je u seriji glumio lik Rodnija Trotera, je svoju popularnost u regiji iskoristio kako bi promovisao zbrinjavanje dece bez domova kao UNICEF-ov ambasador. ‘Nisam znao da je serija tamo toliko popularna. Pomislio sam, ako moje lice može da pomogne pri rešavanju problema, moram da pomognem toj deci’, rekao je Lindhurst.

Serija je toliko popularna i u Crnoj Gori, da u Podgorici postoji imitacija lokalnog puba iz ‘Mućki’ imena ‘Nag’s Head’ (Ragina glava).

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike