najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Istorijski spektakl u novom ruhu (video)

Objavljen je prvi trejler za rimejk slavnog istoriskog spektakla „Ben Hur“ iz 1959. godine, a u bioskopima film bi trebao da se prikazuje u avgustu.

Režiju potpisuje ruski reditelj Timur Bekmambetov, a scenaro Džon Ridli. Uloga Jude Ben Hura, koju je u verziji iz 1959. glumio Čarlton Heston u rimejku je pripala Džeku Hjustonu. Uz njega će u ovom istorisjkom spektaklu glume i Tobi Kebel, Rodrigo Santoro i Morgan Friman.

Filmska verzija iz 1959. osvojila je 11 Oskara, a po broju nagrada Američke filmske akademije pariraju mu samo „Titanik“ i „Gospodar prstenova: Povratak kralja“.

Radnja filma smeštena je u Jerusalimu u prvom veku nove ere. Priča je o imućnom jevreju Judi Ben Huru koji završava kao rob, pošto ga najbolji prijatelj, Rimljanin Mesala nepravedno optužuje za izdaju. Sreću se nakon puno godina u kultnoj trci dvokolice, u kojoj Juda poražava Mesalu i vraća davno izgubljeni ugled.

Priča o Ben Huru do sada je ispričana u šest verzija. Po istoimenom romanu Luisa Valasa iz 1880. snimljena su dva nema filma, crtani film, tv serija i najslavnija filmska verzija iz 1959. sa Čarltonom Hestonom u glavnoj ulozi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike