najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Počinje 10. Festival srpskog filma fantastike

Jubilarni 10. Festival srpskog filma fantastike počinje danas u Studentskom kulturnom centru i trajaće do 27. novembra.

Gosti festivala biće italijanski reditelj Lamberto Bava, autor čuvenog filmskog serijala ”Demoni”, Serđo Stivaleti, majstor filmske maske, i Hasan Karacadag, najpoznatiji turski reditelj horor filmova.

Najbolji filmovi će i ove godine biti nagrađeni zvaničnom festivalskom nagradom “Koskar”, dok će najbolji film na zadatu temu, ove godine su to bile urbane legende, biti nagrađen “Piramidom”.

O najboljim filmovima odlučivaće žiri u sastavu: Nikola Đuričko – domaći, Hasan Karacadag –  međunarodni i Predrag Ličina – regionalni program.

Od pratećeg programa organizatori su izdvojili dve tribine, posvećene urbanim legendama i domaćem filmu fantastike, kao i retrospektivu posvećenu desetogodišnjici festivala.

Posetioci će biti u prilici da vide interesantnu i neobičnu izložbu kostima Ljubice Dolašević, kao i izložbu skulptura autora Arpada Slancika.

Budući da ove godine neće biti “zombie šetnje”, posetioci festivala će moći da se podsete ranijih godina na izložbi pod nazivom “Zombie Walk by Zec”.

Ova izložba predstavlja retrospektivu “zombie šetnje” iz ranijih godina, viđene objektivom fotografa Aleksandra Zeca.

Za one koji vole spoj novih tehnologija i fantastike, biće priređena interesantna izložba “3D Art Vojislava Vukadina”, na kojoj će biti predstavljeni rezultati novih dostignuća u svetu 3D modelovanja, za ovu priliku prilagođena žanru i senzibilitetu festivala.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike