U trendu

Simpsonovi na filmu

Najduže prikazivana i najuspešnija animirana serija ikada „Simpsonovi“ („The Simpsons“) ovoga puta očekuje nas na velikom platnu pod nazivom „Simpsonovi na filmu“ („The Simpsons Movie“). Najluđa američka porodica, Homer, Mardž, Bart, Lisa, Megi Simpson i ostali žitelji Springfilda, ponovo su na okupu. Režiju filma potpisuje Dejvid Silverman (David Silverman), a glasove pozajmljuju: Dan Kastelaneta (Dan Castellaneta), Džuli Kavner (Julie Kavner), Nensi Kartrajt (Nancy Cartwright), Jardli Smit (Yeardley Smith) i Henk Azaria (Hank Azaria). U gostujućim ulogama pojavljuju se Erin Broković (Erin Brockovich), po čijoj biografiji je snimljen istoimeni film, Albert Bruks (Albert Brooks), Mini Drajver (Minnie Driver), Džo Montenja (Joe Mantegna) i Kelsi Gramer (Kelsey Grammer), zvezda serije „Frejžer“.

„Simpsonovi“ su jedna od najuspešnijih TV serija svih vremena budući da se prikazuju od 1989. godine. Kreativni tim koji stoji iza zapleta i likova ove serije sastoji se od čak 11 regularnih pisaca, među kojima je najistaknutiji Mat Groning (Matt Groening). Groning je nedavno izjavio da je jedna od opcija bila da film o porodici Simpson bude igrani, ali da se na kraju od toga odustalo budući da bi to najverovatnije razbesnelo okorele obožavaoce Simpsonovih i ugasilo samu franšizu.

Film će biti digitalno obojen i napravljen u odnosu 2.39:1. Ovako široki kadrovi su nespecifični i mnogo ih je teže postići nego one karakteristične za tradicionalnu animaciju, budući da zahtevaju crtanje mnogo širih pozadina. Sa druge strane, ova vrsta animacije daje daleko „bioskopičniji“ osećaj od 4:3 frejmova, koje viđamo u istoimenoj TV seriji.

„Simpsonovi na filmu“ dolaze u naše bioskope 26. jula 2007.

Koristan link:
Simpsonovi na srpskom

1 komentar
  1. Jelena Berber

    Najbolji crtani film ikada napravljen i sve pohvale na njegov račun.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike