U trendu

Ovih 6 znakova troše kao da su loto dobitnici – ne znaju da štede

Oni jednostavno ne znaju da zadrže novac.

1. Strelac
Strelci jako puno rade, pa im nije teško da  zarade novac, ali imaju problem sa čuvanjem novca. Ako požele da odu na avanturu ili na neki izlet, ne pitaju za cenu ili troškove, oni će to učiniti. Stanje na računu uvek pokušavaju mentalno pratiti, ali neretko se (neugodno) iznenade kad vide koliko su stvarno potrošili.

Nikad ne razmišljaju o dugovima, računima, mesečnim troškovima i svaki put ih ponovo računi i dugovi ulove nespremne. Oni su odavno izabrali – radije će imati bezbroj avantura, nego veliki bankovni račun.

2. Ribe
Ribe će dati i posljednju paru beskućniku ili nekome za koga smatraju da im novac treba više nego njima samima, pa makar to značilo da će par dana ići na posao bez prebjene pare.

Pripadnici ovog znaka su jako nesebični i na prvom mestu su im uvek drugi. Oni će uvek donirati dobrotvornom društvu, beskućnicima, skloništu za životinje ili platiti izlet i tuđem detetu u vrtiću jer zna da ti roditelji to ne mogu priuštiti.

Vole imati novac jer ih najviše veseli planirati kome će koliko pokloniti i kako s njima mogu pomoći svojoj okolini. Nakon što su poklonili svima kojima treba, ako Ribama ostane koji dinar viška najverovatnije će uložiti u knjige o umetnosti, muziku ili će otići na mesto koje ih inspiriše.

3. Vodolija
Vodolije ne mogu da odole novoj tehnologiji. Oni su u onoj grupi ljudi koja celu noć čeka u redu ispred trgovine kako bi kupili najnoviji mobilni ili igricu. Istražili su, odlučili šta žele i samo čekaju da to izađe na tržište.

Radije bi imali novi laptop nego štedni račun, i iako prolaze kroz periode kad pokušavaju uštedeti i ponašati se odgovorno, nedosledni su i prvom prilikom će taj ušteđeni novac potrošiti na novu igračku.

4. Lav
Lavovi su oprezni s novcem i uvek imaju nešto malo ušteđeno. Njihov problem nastaje kad dragoj osobi žele nešto da poklone. Lavovi kupuju najbolje poklone, i često jako skupe.

Lavovi troše dosta novaca i na sebe jer teško da će kupiti jeftiniju verziju nekog proizvoda. Za njih samo najbolje – najbolji kvalitet, najbolja marka, bez obzira na cenu.

Smešno im je kad ih neko okarakteriše ekstravagantnim, oni veruju da sami sebe moraju tretirati kao kraljeve i potrošiće koliko god treba ugode sebi.

5. Vaga
Vage su jako darežljive, ali samo kako bi se nekome svidele. Pokušavaju štedeti, ali nekako uveknešto iskoči što baš sad odmah moraju platiti. Ako je kraj meseca, Vagin bankovni račun je više-manje prazan.

Sreća je da kad nekome pomognu ili potroše aktivnost na nešto što ih usrećuje, ta proživljena sreća dugo s njima ostaje i preliva se u druge stvari koje ih inače baš i ne vesele. Vagama novac neće kupiti sreću, ali je itekako dobar početak.

6. Blizanci
Blizanci s novcem stvarno imaju dve strane. Na jednu stranu su jako odgovorni i zarađeni novac čuvaju za budućnost, a onda u jednom trenu se pojavi kockar koji ne zna gde bi pre s tim novcem.

Kockarska strana Blizanaca voli brzo da zaradi, ulagaće u nesigurne deonice s obećanjima velikog dobitka ili će se čak kladiti u nadi da će se obogatiti preko noći.

Odgovorna strana pokušava držati kockara pod kontrolom, i to će joj uspevati samo neko vrijeme, do trenutka dok se ne pojavi mogućnost brze zarade.

U najboljem slučaju Blizanci će kupiti srećku ili otići u kladionicu, ali u najgorem su spremni uložiti sve što imaju u posao ili ponudu s puno obećanja i malo garancija, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar