U trendu

BAFTA: Finiks najbolji glumac, najviĆĄe nagrada za „1917“

LONDON – Na svečanoj ceremoniji Britanske akademije za filmsku i televizijsku umetnost (BAFTA) ostvarenju „1917“ dodeljena je nagrada za najbolji film, a Hoakin Finiks je proglaĆĄen za najboljeg glumca za ulogu DĆŸokera u istoimenom filmu.

Ratna drama „1917“ Sema Mendeza bila je nominovana za nagradu u devet kategorija, a u čak sedam je proglaĆĄena najboljom, između ostalog za najbolji film, reĆŸiju, najbolji britanski film, zvuk, specijalne vizuelne efekte.

NajviĆĄe nominacija je imao film „DĆŸoker“ – čak 11, a po 10 „Irac“, Martina Skorsezea i „Bilo jednom u Holivudu“, Kventina Tarantina, prenosi RTS.

Hoakin Finiks je očekivano dobio nagradu za najboljeg glumca za ulogu DĆŸokera, dok je najbolja glumica Rene Zelveger za ulogu DĆŸudi Garland.

Bred Pit je dobio BAFTA nagradu za najbolju sporednu ulogu za film „Bilo jednom u Holivudu“, a Lora Dern za istu kategoriju u ĆŸenskoj konkurenciji za film „Priča o braku“.

JuĆŸnokorejski film „Parazit“ dobio je nagrade za najbolji originalni scenario i najbolji film van engleskog govornog područja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.