U trendu

Dodeljene Evropske jezičke oznake u Fondaciji Tempus

BEOGRAD – Dodela nagrade Evropske jezičke oznake održana je danas u Fondaciji Tempus u Beogradu, u sklopu obeležavanja Svetskog dana jezika.

Fondacija Tempus od ove godine prvi put dodeljuje priznanje za Evropsku jezičku oznaku, u okviru programa Erazmus+ Evropske unije, u saradnji s Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Zavodom za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, Francuskim institutom, Gete institutom, Italijanskim institutom za kulturu i Institutom Servantes.

Sofija Dukić iz Fondacije Tempus u izjavi za Tanjug napominje da je jedanaest nastavnika iz različitih obrazovnih ustanova nagrađeno za inovativna i kreativna rešenja u učenju i nastavi stranih jezika.

„Želja nam je da istaknemo koliko je nastava stranih jezika važna u pripremi i sprovođenju projekata i prilikom zapošljavanja, za razumevanje kultura. Ove godine je stiglo 70 prijava na naš konkurs, od čega smo odabrali 11 najboljih inicijativa. Cenili se kada se nastava jezika povezuje sa drugim predmetima u školama, izalazak iz učionice i korišćenje jezika u realnom životu, ne samo rešavanje gramatičkih testova već insistiranje na živoj komunikaciji“, kazala je Dukićeva.

Laureati prve Evrpkse jezičke oznake u Srbiji su Biljana Višnjić, Ivana Pušica, Jasmina Milićević, Maja Hadžić, Maja Stanojević Veselinović, Marina Stanojlović Mirčić, Milena Aleksić, Natalia Rekić Muci, Senka Stojanov i Tatjana Krstić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.