U trendu

Izložba „Medicinari u umetnosti“ u Dorćol placu još sutra

BEOGRAD – Stomatolozi Dejan Radonić i Marija Simović i profesor neurobiologije, neuroimunologije i psihijatrije Boris Šakić priredili su zajedničku izložbu radova „Medicinari u umetnosti“ u Dorćol placu.

„Mi smo prijatelji vezani za medicinsku struku, koji imamo želju da se izrazimo umetnički. Svako ima svoj način izražavanja. Rešili smo da napravimo izložbu i pokažemo ono što smo radili poslednjih godina“, rekao je Šakić agenciji Tanjug.

U okviru izložbe otvorene 25. oktobra, iskusna slikarka Simović se predstavila radovima u ulju i tehnikama pogodnim za ekspresionističko i apstraktno slikarstvo, dok su „Medicinari u umetnosti“ za Radonića i Šakića prva prilika da izlažu javno.

Radonić se predstavlja radovima urađenim tokom putovanja u razne zemlje, dok je Šakićeva fotografija konceptualna, uglavnom urađena u fotošopu, „spajanjem više slika u jednu priču“.

„Svaka fotografija treba da ima tehnički aspekt, da bude dovoljno oštra, da su dobre ekspozicija i boje, estetski, da ima u sebi neku lepotu koja upada u oči, i treći kreativni – da li je nešto ispričala, nekoga edukovala“, objasnio je Šakić.

Zemunac rodom, koji je postao profesor na kanadskom Mekmaster univerzitetu, Šakić na svojim fotografijama prikazuje figuru jednoroga na obali mora, Džona Lenona za klavirom u beloj prostoriji ili balerinu u Špicerovom dvorcu u Beškoj.

Izložba će biti zatvorena sutra popodne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.